Timjanstekt lammsadel med ramslökscrème, brässerad lammbringa, råstekta kronärtskockor, smörad lammbuljong, tomatconcassé och örter
10 port
Lammsadel
Ingredienser
Lammsadel ca 3 kg
salt, peppar
vitlök
timjan
- Stycka ur ytterfiléerna och putsa bort alla hinnorna.
- Krydda med salt och peppar och bryn köttet i stekpanna.
- Krossa vitlöken. Lägg ner i pannan tillsammans med timjan.
- Lyft upp köttet på en plåt och baka klart i ugn på 80 grader. Köttet är klart vid 56 grader
Ramslökscreme
Ingredienser
6 färsk lökar
2 persiljerötter
50 g ramslök
1 ask spenat
salt
6 dl grädde
- Skala och skär ner lökarna och persiljerötterna i mindre bitar.
- Koka mjuka i grädden och mixa slät med spenaten och ramslöken.
- Smaka av med salt.
Lammbringa
Ingredienser
1 kg tunnlammbringa
fransk senap
2 kvistar rosmarin
2 gula lökar
1 bit rotselleri
2 morötter
1 vitlök
100 g smör
- Stryk ett tunt lager med fransk senap på insidan av bringan.
- Salta och peppra och rulla ihop till en rulle. Bind med bindgarn.
- Skala och skär ner grönsakerna i grova bitar.
- Lägg lammbringan i tryckkokare med grönsakerna och örterna. Täck med vatten.
- Koka tills den är riktigt brässerad. I tryckkokaren ca 40 min Ta ur den och låt svalna.
- Sila och reducera buljongen till kraftig smak och nästan lite tjock.
- Mixa med smör och smaka av med salt.
Råstekt kronärtskocka
Ingredienser
5 stora skockor
1 citron
smör och olja till stekning
salt
- Skär ner skockan så att bara botten är kvar.
- Skär ur ”skägget” och dela i 6 trianglar.
- Stek mjuka i pannan med olja och smör, salta och pressa citron över precis
Tomatconcassé
Ingredienser
10 st tomater på kvist
olivolja
basilika
1. Dela tomaterna, salta, peppra och baka på plåt i 95° i ca 45 min.
2. Blanda med olivolja och hackad basilika.
3. Smaka av med salt och peppar och ev lite vinäger.
