Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen på världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki, som sedan dess har fått en mer framträdande roll i satsningen.

”För Restaurangakademien känns detta som ett naturligt steg. Vårt syfte är att hjälpa den svenska restaurangnäringen att ständigt utvecklas inom gastronomi. Att i det jobbet naturligt få inspiration från – och närhet till – världens bästa professionella matlagare känns fantastiskt.”

– Jesper Johansson, VD Restaurangakademien

Samma månad ägde även den svenska uttagningen rum för Sveriges nästa representant för Bocuse d’Or Europe 2022 och 2023. Jimmi Eriksson kammade hem titeln och i mars 2022 även en fjärdeplats i EM i Budapest. I dagsläget tränar det svenska teamet för fullt inför finalen i Lyon som går av stapeln i januari 2023. Vi ser förväntansfullt fram emot tävlingen och önskar Team Sweden stort lycka till på resan dit!

Är du Sveriges nästa kandidat?

Den 30 november stänger anmälan för att skicka in ansökan om att bli Sveriges nästa representant för Bocuse d’Or 2024 och 2025. Skicka in din ansökan idag!