Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen på världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki, som sedan dess har fått en mer framträdande roll i satsningen.

”För Restaurangakademien känns detta som ett naturligt steg. Vårt syfte är att hjälpa den svenska restaurangnäringen att ständigt utvecklas inom gastronomi. Att i det jobbet naturligt få inspiration från – och närhet till – världens bästa professionella matlagare känns fantastiskt.”

– Jesper Johansson, VD

Grattis Team Leonhardt!

Det är nu klart att det blir Gustav Leonhardt, med commis Noel Moglia och coach Sebastian Gibrand, som får äran att representera Sverige i Bocuse d’Or 2024 i Trondheim och 2025 i Lyon – världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Vi ser förväntansfullt fram emot att följa hela Team Sweden under resan mot guldet. Stort grattis!

Foto: Samuel Unéus

Vinnaren av Commis Award 2023

Lovisa Hutton från Sturegymnasiet i Halmstad kammade hem guld i årets Commis Award. Juryn bestod av tidigare vinnaren Thilda Mårtensson, Peter Asp Jelksäter, Marie Skogström och vår vd Jesper Johansson, som även var tävlingsledare. Deras motivering löd följande:

”Med imponerande elegans och välbalanserade höga smaker har vinnaren visat upp ett mycket professionellt hantverk som vittnar om en lovande framtid.”

Stort grattis och lycka till med alla de framtida utmaningar du kommer ta dig an!

Foto: Samuel Unéus