Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen på världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki, som sedan dess har fått en mer framträdande roll i satsningen.

”För Restaurangakademien känns detta som ett naturligt steg. Vårt syfte är att hjälpa den svenska restaurangnäringen att ständigt utvecklas inom gastronomi. Att i det jobbet naturligt få inspiration från – och närhet till – världens bästa professionella matlagare känns fantastiskt.”

– Jesper Johansson, VD

Kandidater 2023/ 2024

Förberedelserna inför den svenska uttagningen om vem som ska representera Team Sweden i Bocuse d’Or Europe 2024 är i full gång. Den 2/5 äger kandidatuttagningen rum på Münchenbryggeriet och det står mellan Gustav Leonhardt från Aira, Christian Siberg från Skeppsbron 10 och Martin Karlsson från Grenna Hotell.

Foto: Samuel Unéus

Ordförande i Commercial Board för Bocuse d'Or Sweden Andreas Stenberg

Ny ordförande

Den 14 december blev det offentligt att Andreas Stenberg, tidigare VD för Årets Kock, kliver in som ny arbetande ordförande i Commercial Board för Bocuse d’Or Sweden.

Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del i vidareutvecklingen av den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Genom mitt nätverk och tidigare erfarenhet ska jag verka för att det svenska teamet får samma stöttning och förutsättningar inför tävlingen som teamen i de nordiska grannländerna haft:”

– Andreas Stenberg

Andreas har från och med den första februari tagit sig an det prestigefyllda uppdraget att utveckla strukturen och partnerskapen runt Bocuse d’Or satsningen framåt. Utöver detta fortsätter han att utveckla vår verksamhet tillsammans med VD Jesper Johansson.