Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen av världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki. Sedan december 2022 stod det även klart att Restaurangakademiens vd, Andreas Stenberg, är ordförande för Bocuse d’Or Team Sweden.

Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del i vidareutvecklingen av den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Genom mitt nätverk och tidigare erfarenhet ska jag verka för att det svenska teamet får samma stöttning och förutsättningar inför tävlingen som teamen i de nordiska grannländerna haft.”

– Andreas Stenberg

Team Sweden

Bocuse d’Or Team Sweden består av president Tommy Myllymäki, tävlingskandidat Gustav Leonhardt, commis Noel Moglia och coach Peter Asp Jelksäter. Tillsammans har teamet äran att få representera Sverige i Bocuse d’Or 2024 i Trondheim och 2025 i Lyon. Vi ser förväntansfullt fram emot att följa hela Team Sweden under resan mot guldet.

Vinnaren Commis Award 2023

Lovisa Hutton från Sturegymnasiet i Halmstad kammade hem guld i årets Commis Award. Juryn bestod av tidigare vinnaren Thilda Mårtensson, Peter Asp Jelksäter, Marie Skogström och vår vd Jesper Johansson, som även var tävlingsledare. Deras motivering löd följande:

”Med imponerande elegans och välbalanserade höga smaker har vinnaren visat upp ett mycket professionellt hantverk som vittnar om en lovande framtid.”

Stort grattis och lycka till med alla de framtida utmaningar du kommer ta dig an!

Foton: Samuel Unéus