Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen på världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki, som sedan dess har fått en mer framträdande roll i satsningen.

”För Restaurangakademien känns detta som ett naturligt steg. Vårt syfte är att hjälpa den svenska restaurangnäringen att ständigt utvecklas inom gastronomi. Att i det jobbet naturligt få inspiration från – och närhet till – världens bästa professionella matlagare känns fantastiskt.”

– Jesper Johansson, VD

Samma månad ägde även den svenska uttagningen rum för Sveriges nästa representant för Bocuse d’Or Europe 2022 och 2023. Jimmi Eriksson kammade hem titeln och i mars 2022 även en fjärdeplats i EM i Budapest. I dagsläget tränar det svenska teamet för fullt inför finalen i Lyon som går av stapeln i januari 2023. Vi ser förväntansfullt fram emot tävlingen och önskar Team Sweden stort lycka till på resan dit!