Bocuse d’Or Sweden

I oktober 2021 tog Restaurangakademien AB över den svenska satsningen av världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Detta gjordes tillsammans med tidigare Bocuse d’Or tävlande Jonas Dahlbom och Tommy Myllymäki. Sedan december 2022 stod det även klart att Restaurangakademiens vd, Andreas Stenberg, är ordförande för Bocuse d’Or Team Sweden.

Det känns otroligt roligt och hedrande att få vara en del i vidareutvecklingen av den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Genom mitt nätverk och tidigare erfarenhet ska jag verka för att det svenska teamet får samma stöttning och förutsättningar inför tävlingen som teamen i de nordiska grannländerna haft.”

– Andreas Stenberg

Team Sweden

Bocuse d’Or Team Sweden består av president Tommy Myllymäki, tävlingskandidat Gustav Leonhardt, commis Noel Moglia och coach Peter Asp Jelksäter. Tillsammans har teamet äran att få representera Sverige i Bocuse d’Or 2024 i Trondheim och 2025 i Lyon. Vi ser förväntansfullt fram emot att följa hela Team Sweden under resan mot guldet.

Vinnaren Commis Award 2024

Paula Bernzen från Dackeskolan i Mjölby stod som vinnare av Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2024. Paulas vinnarrätt, bestående av fänkålsbakad torskrygg med frasig jordärtskocka, ramslöksblomma, kräftmousseline och skummad kräftsås med XO, visade inte bara upp hennes tekniska färdigheter utan också hennes förmåga att blanda klassiska och moderna element på ett stilfullt sätt.
Juryns motivering för att välja Paula som vinnare lyfte fram hennes respekt för huvudråvaran, hennes träffsäkra smaker och hennes förmåga att kombinera klassiska och moderna inslag på tallriken – egenskaper som gör henne till en kommande stjärna inom branschen.

Stort grattis och lycka till med alla de framtida utmaningar du kommer ta dig an!