Vår historia

Restaurangakademien AB grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson. Det var under en gemensam resa till Mougins 1983 – anordnad av och för Sveriges främsta matprofiler – som idén om att skapa en arena för matlagning och utbildning av den svenska restaurangbranschen uppkom. Väl hemma i Sverige påbörjade de fyra kockarna ett gediget arbete med att förverkliga visionen om en gastronomisk mötesplats. Två år senare kunde man för första gången slå upp portarna till Restaurangakademien och än idag är dörrarna öppna för alla med ett gastronomiskt intresse. Fram till maj 2009 huserade Restaurangakademien på Sandhamnsgatan 39, Gärdet. Numera finner ni oss på Rökerigatan 4 i Slakthusområdet. Välkommna!

De fyra kockarna och grundarna till Restaurangakademien.

Vår vision

Vi drivs av att upprätthålla en inkluderande utbildningsplats inom Mat, Dryck, Ledarskap och Service. Vår ambition är att bidra med hög kompetens till restaurangbranschen och kunskap till den gastronomiskt intresserade. Vi strävar dagligen efter att erbjuda en modern och hållbar helhetsupplevelse med fokus på kreativitet, glädje och inspiration. Samtidigt värnar vi om den tradition och historia som en gång format oss. Genom att skapa en tidsenlig och välkomnande knutpunkt bevarar vi ursprungsidén om att låta Restaurangakademien vara den främsta ledstjärnan inom svensk gastronomi, med en framtidsvision om att bli ett internationellt gastronomiskt center.

Våra lokaler

På Rökerigatan 4 står vi rustade med ett undervisningskök i toppklass, ljusa föreläsningssalar och en trivsam matsal som utgörs av ett atrium. Våra två stora föreläsningssalar tar upp emot 90 gäster och är utrustade med modern teknik till för att göra din konferens eller utbildning så smidig som möjligt. I matsalen har vi möjlighet att duka för mindre sittgrupper, långbord eller ståbord för mingel. I flera decennier har vi ordnat med olika typer av evenemang samt festligheter och vi anpassar oss gärna efter dina specifika önskemål och behov. Läs mer om vad vi kan erbjuda här.

Två servitriser som dukar inför service