Vad är WSET?

WSET står för Wine & Spirit Education Trust och är en av de mest ansedda och globalt erkända utbildningsorganisationerna inom vin och sprit. Organisationen grundades 1969 i London erbjuder sedan dess en strukturerad och omfattande utbildning genom olika nivåer. Från nybörjare till avancerade studier. WSET-certifieringar är kända och respekterade världen över. Detta ger dig som student en konkurrensfördel på arbetsmarknaden och möjligheter att arbeta internationellt. Certifieringen är global och det blir ett perfekt kvitto på att du har samma kunskap som andra personer med WSET-certifiering över hela världen.

WSET logotyp

En omfattande kursplan

WSET kursplan täcker all nödvändig kunskap och färdigheter inom vin och sprit. Det säkerställer att du som läser våra utbildningar får en omfattande och välbalanserad utbildning. Dessutom kombinerar WSET-kurser teoretisk kunskap med praktiska provningar, vilket ger dig en djup förståelse för smak, doft och kvalitet.

Uppdaterat material

WSET håller sina kursmaterial och utbildningar uppdaterade med de senaste trenderna och forskningen inom vin- och spritindustrin. På så sätt vet du att du får aktuell och relevant kunskap. Detta är särskilt viktigt i en bransch som ständigt utvecklas.

Möjlighet att fördjupa sig ytterligare

Att inkludera WSET i en sommelierutbildning ger också möjligheter för vidareutbildning och specialisering. WSET-certifieringar öppnar dörrar för avancerade studier. Du kan till exempel läsa Diploma in Wine och Master of Wine, vilket är en av de mest prestigefyllda titlarna inom vinvärlden.

En erkänd internationell certifiering

Sammanfattningsvis är WSET en värdefull del av vår sommelierutbildning eftersom det erbjuder en internationellt erkänd certifiering, en strukturerad och omfattande utbildning, praktisk och teoretisk kunskap, uppdaterad information och professionell utveckling. Detta säkerställer att våra studenter är väl förberedda för en framgångsrik karriär inom vin- och spritindustrin.

Våra utbildningar och WSET

WSET LEVEL 1

WSET Level 1 är en vinkurs för nybörjare. Du kommer att utforska de viktigaste typerna och stilarna av vin genom syn, doft och smak, samtidigt som du får grundläggande färdigheter för att beskriva viner korrekt och göra mat- och vinkombinationer.
I vår utbildning Grunderna inom vin ingår WEST Level 1

WSET LEVEL 2

WSET Level 2 är en kurs som sträcker sig från nybörjar- till mellannivå. Den är lämplig för dig som är yrkesverksam inom tex restaurangbranschen eller vinentusiast. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig om ett brett utbud av viner eller till dig som vill bygga vidare på den grundläggande kunskapen från WSET Level 1.
Du kommer att få kunskap om de viktigaste och regionalt betydelsefulla druvsorterna i världen, de regioner där de odlas och de vinstilar de producerar.
I våra utbildningar Fördjupning inom vin, Sommelierutbildning steg 1, Yrkeshögskoleutbildningen Internationell sommelier och matsalschef ingår WSET Level 2

WSET LEVEL 3

WSET Level 3 är en avancerad kurs för dig som har gått WSET level 2 eller besitter samma kunskaper. För dig som vill fördjupa dig i vinvärlden erbjuder denna kurs en detaljerad förståelse för druvodling och vinframställning. Efter avslutad kurs kommer du att kunna bedöma viner noggrant och använda din kunskap för att förklara viners stil och kvalitet. Vid godkänd kurs får du ett WSET-certifikat och ett knappmärke, samt rätten att använda den associerade WSET-certifierade logotypen. Du blir alltså WSET certifierad Sommelier.
I våra utbildningar Sommelierutbildning steg 2, Yrkeshögskoleutbildningen Internationell sommelier och matsalschef ingår WSET Level 3

WSET LEVEL 4

WSET Level 4 Diploma in Wines är en avancerad utbildning som täcker alla aspekter av vin. Den bygger på de kunskaper och färdigheter som erhållits från WSET Level 3 och fördjupar din förståelse för hur och varför produktions- och affärsfaktorer påverkar stil, kvalitet och pris på viner. Din expertis utvecklas både teoretiskt, genom omfattande studier av ett stort antal vinregioner, och praktiskt, genom att dina vinprovningskunskaper utvecklas till expertnivå. Lyckas du med den här kursen kommer du ha exceptionella analytiska färdigheter och skicklighet i att utvärdera vin. Om du önskar fortsätta till Master of Wine-programmet kommer du att vara väl förberedd.
I vår utbildning Diploma in wines ingår WSET Level 4