Reportage, nyheter & inspiration

Ost på en bricka

Nyhet! Ostutbildningen Diplomerad Fromage till Malmö

Nu kan vi äntligen lansera vår populära ostutbildning i Malmö. Restaurangakademiens diplomerade Fromage-utbildning har under många år utbildat ostexperter på plats i våra lokaler i Stockholm. Nu har vi möjlighet att erbjuda ostentusiaster i Malmöområdet samma högkvalitativa utbildning.

blåa druvor

Tre nya namn till Restaurangakademiens dryckesutbildningar!

Vi är väldigt glada över att få välkomna Lars Trogen, Emelie Svensson och Anna Rönngren som föreläsare inom dryck på Restaurangakademien.

Höstlöv mot himmel

Höstens kurser hos Restaurangakademien!

Vi börjar redan nu längta till hösten och alla de spännande kurser och utbildningar som vi redan nu har lanserat på vår hemsida. Se alla spännande nyheter och återkommande favoritet.

Louice som jobbar på och driver Bar Libertin i Aspudden

Bar Libertin: En berättelse om passion, samarbete och utbildning

Vid ett mysigt torg i pittoreska och trendiga Aspudden i Stockholm hittar man en pärla vid namn Bar Libertin. Denna mat- och vinbar öppnades år 2022 och är inte bara en plats för goda mellanrätter och en imponerande vinlista utan även en plats för sommelierer på väg ut i yrket. 

Utforska hållbar matlagning med Elvira Lindqvist: Ny kurs på Restaurangakademien

Upptäck konsten att skapa läckra och hållbara rätter med Elvira Lindqvist, den kreativa ledaren på restaurang Oxenstiernan i Stockholm. På Restaurangakademien introducerar vi stolt vår senaste kurs, fokuserad på hållbar matlagning med säsongens råvaror i centrum. Vi satte oss ned med Elvira för att få en inblick i hennes matlagningsfilosofi och vad den kommande kursen har att erbjuda.

Yrkeshögskoleutbildning till Sommelier

Ta ditt första steg mot en karriär som sommelier med vår YH-utbildning i Stockholm

Drömmer du om att arbeta som sommelier inom hotell- och restaurangbranschen? Vår yrkeshögskoleutbildning "Internationell Sommelier – Matsalschef" är din biljett till en spännande och givande karriär. Genom en kombination av teoretiska studier och praktisk restaurangpraktik förbereder vi dig för en roll som sommelier, både nationellt och internationellt.