Home » Inspiration » Ta ditt första steg mot en karriär som sommelier med vår YH-utbildning i Stockholm

Ta ditt första steg mot en karriär som sommelier med vår YH-utbildning i Stockholm

Drömmer du om att arbeta som sommelier inom hotell- och restaurangbranschen? Vår yrkeshögskoleutbildning ”Internationell Sommelier – Matsalschef” är din biljett till en spännande och givande karriär. Genom en kombination av teoretiska studier och praktisk restaurangpraktik förbereder vi dig för en roll som sommelier, både nationellt och internationellt.

Vad erbjuder vår utbildning?

Under ett års heltidsstudier, uppdelat på två terminer, kommer du att fördjupa dig i ämnen som vin, mat och dryck i kombination, samt lära dig om sommelierens roll, råvaror, ledarskap och service. Vår unika utbildning inkluderar också 16 veckors praktik, där du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper i en verklig restaurangmiljö. Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Varför välja en sommelierutbildning hos Restaurangakademien?

En av de stora fördelarna med vår utbildning är möjligheten att träffa och lära av branschprofiler. Genom dessa möten får du inte bara en inblick i yrket utan också chansen att bygga ett värdefullt kontaktnät för framtida karriärmöjligheter.

Ansök idag och ta nästa steg mot din drömkarriär!

Varför välja en yrkesutbildning som sommelier? För det första ger det dig formell kompetens och certifiering, vilket är avgörande för att konkurrera om jobb inom branschen. För det andra inkluderar vår utbildning praktisk erfarenhet och nätverkande möjligheter, vilket ger dig en bra start i din karriär som sommelier.

Vill du läsa mer om varför en sommelierutbildning är ett smart val? Kolla in våra tre kärnfulla argument nedan:

Karriärmöjligheter och yrkesutveckling: En sommelierutbildning öppnar dörrar till olika karriärmöjligheter inom restaurangbranschen, hotellnäringen, vinhandel och andra relaterade områden. Med en formell utbildning och certifiering som sommelier ökar dina chanser till avancemang i branschen.

Expertis och kunskap: Genom en sommelierutbildning får du djupgående kunskap om vin, drycker, matkombinationer, serveringstekniker och mycket mer. Med denna kunskap kan du erbjuda kunderna en förstklassig upplevelse och ge kvalificerade rekommendationer som passar deras smakpreferenser och budget.

Kundnöjdhet och upplevelse: Som sommelier har du möjlighet att förbättra kundens upplevelse av mat och dryck genom att ge personliga rekommendationer och guida dem genom en smakresa. Din kunskap och expertis kan bidra till ökad lojalitet och positiv spridning av ryktet för restaurangen eller verksamheten där du arbetar.

Sammanfattningsvis är en sommelierutbildning ett klokt val för dig som strävar efter en framgångsrik karriär inom restaurangbranschen. Så varför vänta? Ansök redan idag och låt oss hjälpa dig att uppnå dina mål som sommelier!

YH-utbildning 2024-2025 – öppen för sen anmälan

Nu kan du ansöka om en plats till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef med start den 9/8. Skicka in din ansökan senast den 25/7.

Sommelierutbildning Steg 1 och 2 med start hösten 2024

Med vår Sommelierutbildning Steg 1 och Steg 2 har du möjlighet till att bli diplomerad sommelier med internationell validitet. Utbildningen omfattar två terminer med undervisning en dag i veckan.
Start 3/9 2024. Kostnad 79 950 kr inkl. moms