Home » Inspiration » Tre nya namn till Restaurangakademiens dryckesutbildningar!
blåa druvor

Tre nya namn till Restaurangakademiens dryckesutbildningar!

Vi är väldigt glada över att få välkomna Lars Trogen, Emelie Svensson och Anna Rönngren som föreläsare inom dryck på Restaurangakademien.

Lars Trogen – Sommelierutbildningen

Lars har arbetat med vin sedan 2007, är sommelierutbildad sedan 2009 och innehar titeln DIPWSET, en diplomacertifiering från The Wine & Spirits Education Trust. Just nu studerar han till Master of Wine, en titel som endast tre personer i Sverige innehar. Han har utöver att ha varit vinansvarig på prestigefyllda restauranger som Lydmar Hotel, Riche, Teatergrillen och vinbaren Gaston även arbetat med vinimport och utbildning. I dagsläget är Lars General Manager på Restaurang Ergo i Stockholm. Lars kommer att föreläsa på vår sommelierutbildning.

Emelie Svensson – Sommelierutbildningen

Emelie är en prisbelönt sommelier och tidigare i år utsågs hon, för andra gången, av branschen till Sommelierernas Sommelier i Svenska Gastronomipriset. Hon har genom åren fått andra utmärkelser som bland annat Årets Stellasommelier.

Emelie är krögare och har verkat i restaurangbranschen i ca 30 år och sedan 2015 driver hon den populära restaurangen Agnes på Kungsholmen. Innan dess har hon bland annat varit sommelier och restaurangchef på Tranan och deVille. Emelie kommer att föreläsa på vår sommelierutbildning.

”Att få in tre så här etablerade och rutinerade branschprofiler som föreläsare på vår sommelierutbildning och grundkurs är väldigt roligt. Det förstärker vår utbildning ytterligare och kommer att ge ett stort värde till våra elever.”

säger Mattias Dahl, dryckesansvarig på Restaurangakademien.
Anna Rönngren grunderna inom vin

Anna Rönngren – grunderna inom vin

Anna Rönngren har en gedigen erfarenhet från sommelieryrket och som utbildare. Hon har varit sommelier på Frantzén och på Magnusson Fine Wine och vinutbildare på bland annat Grythyttans Restauranghögskola och hos oss på Restaurangakademien. Idag jobbar hon som marknadschef på Tryffelsvinet. Hon brinner för att få människor att upptäcka det storslagna med vin och väcka passion. Hon menar att vin är så mycket mer än det vi ser i glaset och man kan angripa det från så många vinklar utan att någonsin bli fullärd. Anna kommer att föreläsa på grunderna inom vin.

För att fira detta har vi bestämt att släppa 10 platser på vår Sommelierutbildning Steg 1 och Grunderna i Vin till 25% rabatt. Priset gäller bara fram till 21/6 och endast för 10 platser/utbildning. Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Sommelierutbildning Steg 1
WSET Level 2

Är du inte redo att boka hela sommelierutbildningen redan nu? Du kan börja med att boka första terminen, steg 1.
I Steg 1 får du lära dig om de vanligaste druvorna, dryckeshistoria och dryckesförsäljning. Efter godkänd examination av det första steget innehar du WSET Level 2 av den internationella certifieringen WSET (Wine and Spirits Education Trust).

Yrkeshögskoleutbildning till Sommelier

Grunderna inom vin
WSET level 1

Det här är vår grundläggande vinkurs. Perfekt för dig som vill fördjupa dina kunskaper om kända vindruvor och vinländer. Under kursens gång får du möjlighet att prova olika karaktäristiska viner och lära dig om den fascinerande kombinationen av mat och vin.