Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Sommelierutbildning Steg 1

Varför välja Restaurangakademien?

Restaurangakademien är Sveriges mest etablerade utbildningsplats för drycker! Sedan 1985 har vi utbildat landets främsta sommelierer och än idag brinner vi för att sprida banbrytande vinkunskap som går i linje med dryckesvärldens trender och utveckling. I vår utbildning testar du dig igenom ett gediget utbud av viner under ledning av landets kunnigaste föreläsare. Här får du även möjlighet till att prova flest kvalitetsviner av alla sommelierutbildningar i hela Sverige! Utöver det erbjuder vi den enda sommelierutbildningen i landet som inkluderar både WSET Level 2 och 3 i kursavgiften. Vi är dessutom unika med att integrera dryck med mat – under varje lunchtillfälle som tillagas av våra professionella kockar serveras passande dryck i pedagogiskt syfte. På så vis får du möjlighet till att fördjupa din kunskap för vin och förstå dryckens roll i ett större sammanhang.

Sommelierutbildning Steg 1 – WSET Level 2

Steg 1 på Sommelierutbildningen ger dig WSET Level 2 och är det första steget mot att bli en diplomerad sommelier. Utbildningen, som äger rum på plats i våra lokaler i Stockholm, passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå. I utbildningen får du lära dig om de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, hur man strukturerar dryckeslistor, ekonomi och service. Om du vill bli diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och
Steg 2. Efter godkänd examination av det första steget innehar du WSET Level 2 av den internationella certifieringen WSET (Wine and Spirits Education Trust)
WSET Level 3 uppnår du under sommelierutbildningens andra termin. För att läsa Steg 1 behöver du inga förkunskaper. Med en nyfikenhet och ett stort engagemang kommer du långt! Är du helt novis i vinvärlden rekommenderar vi dig att först läsa vår förberedande 
vinkurs Grunderna inom vin som ger dig WSET Level 1, detta är dock frivilligt.

Datum: 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 5/11, 12/11, 19/11, 26/11 & 3/12, kl. 09.00-17.00
Föreläsare: Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck. Lär känna våra föreläsare bättre här.
Övrigt: Utbildningen omfattar en heldag i veckan i totalt 13 veckor. Du kan utan problem kombinera utbildningen med arbete.
Betalning: Du kan välja att delbetala utbildningsavgiften. Detta måste göras innan du anmäler dig. Vi erbjuder även räntefri avbetalning för den som vill betala halva avgiften innan kursstart och halva avgiften efter kursstart. Om du vill dela upp din betalning på två fakturor måste du ange det i bokningsformuläret när du gör din bokning.

Tips! Du erhåller 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av både Steg 1 och Steg 2 samtidigt. Du kan inte kombinera detta erbjudande med andra.

Har du frågor om vår Sommelierutbildning?
Här besvarar vi vanliga frågor och funderingar.