Kurser

Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav
Under vintersäsogen passar vi på att ta till vara på vad våra kalla hav och skafferier har att erbjuda. I denna kurs lagar vi mat med fisk skaldjur ostron och vintergrönt så som jordärtskocka och päron
Under vintersäsogen passar vi på att ta till vara på vad våra kalla hav och skafferier har att erbjuda. I denna kurs lagar vi mat med fisk skaldjur ostron och vintergrönt så som jordärtskocka och päron
Läs mer
Höst | Skog & vilt
I takt med att mörkret och kylan smyger sig på börjar skog och mark erbjuda en buffé av svamp rotfrukter pumpa och viltkött. Under kvällens gång kommer du även få testa på att tillaga hummer och vildfågel
I takt med att mörkret och kylan smyger sig på börjar skog och mark erbjuda en buffé av svamp rotfrukter pumpa och viltkött. Under kvällens gång kommer du även få testa på att tillaga hummer och vildfågel
Läs mer
Sensommar | Skördetid
Slutet av augusti bjuder på skördetid och en dignande utbud av härliga sommargrönsaker och bär. I denna kurs kommer du lära dig att ta till vara på och förädla sensommarens skörd
Slutet av augusti bjuder på skördetid och en dignande utbud av härliga sommargrönsaker och bär. I denna kurs kommer du lära dig att ta till vara på och förädla sensommarens skörd
Läs mer
Vår | Vårens primörer
I denna kurs präglas matlagningen av vårens lätthet. Gröna nyskördade primörer lamm ramslök och rabarber är några av alla de råvaror som du kommer laga mat på
I denna kurs präglas matlagningen av vårens lätthet. Gröna nyskördade primörer lamm ramslök och rabarber är några av alla de råvaror som du kommer laga mat på
Läs mer
Ett år | Fyra säsonger
Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår Sensommar Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid
Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår Sensommar Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid
Läs mer
Köksekonomi, kalkylering & svinnhantering
Hur lyckas man sätta rätt pris på en maträtt och menyer? Hur kan man minimera svinnet i ett restaurangkök? Vad bör man tänka på när man komponerar maträtter utifrån gastronomiska varibler råvarukostand och försäljningspris
Hur lyckas man sätta rätt pris på en maträtt och menyer? Hur kan man minimera svinnet i ett restaurangkök? Vad bör man tänka på när man komponerar maträtter utifrån gastronomiska varibler råvarukostand och försäljningspris
Läs mer
En studie i Syrah
Från att fram till för ungefär 200 år sedan bara vara en fransk druvsort nästan uteslutande odlad i Rhône har Syrah numera fått spridning till de flesta vinländer där man odlar rött vin
Från att fram till för ungefär 200 år sedan bara vara en fransk druvsort nästan uteslutande odlad i Rhône har Syrah numera fått spridning till de flesta vinländer där man odlar rött vin
Läs mer
En studie i Riesling
Riesling är en historisk druvsort och en av de allra viktigaste i Tyskland (där man tror att den har sitt verkliga ursprung). I den moderna gastronomin har det alltid funnits en självklar plats för Riesling och den hyllas bland sommelierer…
Riesling är en historisk druvsort och en av de allra viktigaste i Tyskland (där man tror att den har sitt verkliga ursprung). I den moderna gastronomin har det alltid funnits en självklar plats för Riesling och den hyllas bland sommelierer…
Läs mer
Vegan | Växtbaserad matlagning
Vegan – växtbaserad matlagning är den perfekta kursen för dig som vill kunna möta dagens och framtidens önskemål om mer hållbar och medveten mat. Kursen passar både för dig som är verksam inom restaurangbranschen och för dig med ett genuint…
Vegan – växtbaserad matlagning är den perfekta kursen för dig som vill kunna möta dagens och framtidens önskemål om mer hållbar och medveten mat. Kursen passar både för dig som är verksam inom restaurangbranschen och för dig med ett genuint…
Läs mer