• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DRYCK

FRÅN TEORI TILL PRAKTIK PER AUTOMATIK

Från dryckesförsäljning i matsalen till internationell dryckeshandel med stora volymer – välj utbildning utifrån intresse och förkunskaper.

Våra dryckesutbildningar vänder sig i första hand till dig som arbetar i restaurangbranschen. Att utbilda sig inom dryck samtidigt som man utför jobbet rent praktiskt i matsalen är en mycket effektiv väg till inlärning, och lägger en grund för gediget kunnande. Dina förkunskaper avgör vilken av utbildningarna som passar dig.

Restaurangakademien har fyra kurser som certifierar dig enligt londonbaserade WSET (Wine and Spirits Education Trust): Grunderna inom vin – som är en grundläggande kvällskurs, Sommelier steg 1 – som är en basutbildning inom vin och drycker, Sommelier steg 2 – påbyggnadskursen som ger dig titeln Diplomerad sommelier, och för den verkligt ambitiöse: WSET Diploma – en krävande men högt rankad internationell vinutbildning.

Vi erbjuder även fördjupningsutbildningar på avancerad nivå, där tillfälle ges att ”nörda loss” rejält under en till tre dagar.  Dryckesutbildningarnas föreläsare har själva lång erfarenhet av branschen och guidar dig utifrån både krögarens och den anställdes perspektiv.