Ostutbildning

Diplomerad fromager

Ost är ett livsmedel som funnits på våra bord sedan urminnes tider och faktum är att det anses vara ett av världens mest hållbara sådana. Vi stöter ofta på ost i olika sammanhang, former och skepnader. Men hur mycket kan du egentligen om historian och kulturen bakom den?

Vår ostutbildning lämpar sig för dig som arbetar inom kök, café, matsal, vinbar, butik, delikatessdisk eller som säljare. Du bör även vara allmänt intresserad av ost samt villig att fördjupa dina kunskaper inom ämnet. I utbildningen fokuserar vi främst på ostprovningar och grundläggande teori. Vi djupdyker även i områden så som bete, mjölkdjur, mjölksort, tillverkningstekniker och skillnaderna mellan olika lagringslängder. Du kommer lära dig om ost i matlagning samt pröva ost och dryck i kombination. Utbildningen avslutas med ett skriftligt teoriprov som ligger till grund för en praktisk examen och diplomering.

Datum: Utbildningen börjar preliminärt våren 2023
Tid: Utbildningen omfattar totalt fem tillfällen. Du kan utan problem kombinera utbildningen med arbete.
Föreläsare: I vår ostutbildning får du ta del av ett antal föreläsare från olika delar av ostbranschen så som forskare, ostmakare, nationella och internationella osthandlare samt affineurer/mognadslagrare.
Pris: 13 500 kr exkl. moms (16 875 kr inkl. moms)
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra utbildningar efter allergier eller specialkost.