Ett år | Fyra säsonger

Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår, Sensommar, Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid.

Kursledare är Peter Asp Jelksäter. Peter är sedan oktober 2023 coach i Bocuse d’Or Team Sweden. Team Sweden tog en andra plats i Bocuse d’Or Europe i Trondheim tidigare i år och har nu siktet inställd på världsfinalen i Lyon 2025. Utöver sin roll som coach i Bocuse d’Or Team Sweden är Peter platsansvarig på Michelinkrogen Adam/Albin. Han är en engagerad och passionerad matlagare samt en stor förebild och inspiratör åt många kockar.  Under de här kursdagarna kommer hans gedigna kunskap och erfarenhet att inspirera och guida dig genom råvaror och tillagningsmetoder.

Kurstillfälle 1: Vår | Vårens primörer

  • lamm
  • sparris, nässlor & ramslök
  • rabarber

Kurstillfälle 2: Sensommar | Skördetid

  • vårkyckling
  • sensommarskörd – vad grönsakslandet & fruktträden har att erbjuda
  • färska bär
  • krondill, kantareller

Kurstillfälle 3: Höst | Skog & vilt

  • rådjur
  • rotfrukter & svamp
  • äpple
  • sjömat

Kurstillfälle 4: Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav

  • svart vintertryffel
  • fisk & skaldjur
  • jordärtskocka & päron


Datum: 7/5, 20/8, 22/10 & 4/2 (2025)
Föreläsare: Peter Asp Jelksäter
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.