Ett år | Fyra säsonger

Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår, Sensommar, Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Varje kurs ges även som en fristående kurs.

Kurstillfälle 1: Vår | Vårens primörer

  • lamm
  • sparris, nässlor och ramslök
  • rabarber

Kurstillfälle 2: Sensommar | Skördetid

  • vaktel
  • sensommarskörd – vad grönsakslandet och fruktträden har att erbjuda
  • färska bär
  • krondill, kantareller

Kurstillfälle 3: Höst | Skog & vilt

  • viltkött- och fågel
  • rotfrukter och svamp
  • pumpa och äpple
  • hummer

Kurstillfälle 4: Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav

  • svart vintertryffel
  • fisk, skaldjur och ostron
  • jordärtskocka och päron

Datum: 8/5, 21/8, 23/10 och 5/2 (2024)
Tid: 17.00-22.00
Föreläsare: Magnus Albrektsson
Pris: 7 529 kr exkl. moms. (9 400 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.