Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår, Sensommar, Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Varje kurs ges även som en fristående kurs.
Kurstillfälle 1: Vår | Vårens primörer
- lamm
- sparris, nässlor & ramslök
- rabarber
Kurstillfälle 2: Sensommar | Skördetid
- vårkyckling
- sensommarskörd – vad grönsakslandet & fruktträden har att erbjuda
- färska bär
- krondill, kantareller
Kurstillfälle 3: Höst | Skog & vilt
- rådjur
- rotfrukter & svamp
- äpple
- sjömat
Kurstillfälle 4: Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav
- svart vintertryffel
- fisk & skaldjur
- jordärtskocka & päron
Datum: 7/5, 20/8, 22/10 & 4/2 (2025)
Föreläsare: Olika föreläsare
Övrigt: I kursen ingår förkläde, diplom, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.