Denna kurs är indelad i fyra kurstillfällen utspridda över ett år. Tillfällena grundar sig i de svenska säsongerna – Vår, Sensommar, Höst och Vinter – och anpassas därför efter de råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Varje kurs ges även som en fristående kurs.
Kurstillfälle 1: Vår | Vårens primörer
- lamm
- sparris, nässlor och ramslök
- rabarber
Kurstillfälle 2: Sensommar | Skördetid
- vaktel
- sensommarskörd – vad grönsakslandet och fruktträden har att erbjuda
- färska bär
- krondill, kantareller
Kurstillfälle 3: Höst | Skog & vilt
- viltkött- och fågel
- rotfrukter och svamp
- pumpa och äpple
- hummer
Kurstillfälle 4: Vinter | Skafferi, jordkällare & kalla hav
- svart vintertryffel
- fisk, skaldjur och ostron
- jordärtskocka och päron
Datum: 8/5, 21/8, 23/10 och 5/2 (2024)
Tid: 17.00-22.00
Föreläsare: Magnus Albrektsson
Pris: 7 529 kr exkl. moms. (9 400 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm
Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.