Sommelierutbildning Steg 2

Sommelierutbildning Steg 2 – WSET Level 3

Vår sommelierutbildning Steg 2 är det andra och sista steget mot att bli en diplomerad sommelier. För att läsa utbildningen kräver det att du har avslutat vår Sommelierutbildning Steg 1 (WSET Level 2) och har ett starkt vinintresse som du förädlat till kunskap. Du bör även ha som ambition att vilja involvera andra drycker så som öl, likör, whisky, rom och champagne.

Steg 2 ger dig internationell validitet med den internationella certifieringen
WSET (Wine and Spirits Education Trust). I utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning- och hantering, kemi samt dryckeslistor. Med diplomet högt rankat i branschen kan du tillskriva dig titeln diplomerad sommelier. Efter godkänd examination innehar du också den internationella certifieringen WSET Level 3, du får även ett kavajstift och kommer kunna använda WSET logotypen.

Vad innebär WSET Level 3?

WSET Level 3 är en kvalifikation för att bli yrkesverksam inom vinindustrin. Detta är för dig som vill gå djupare in i vinvärlden och få en större samt mer detaljerad förståelse för druvodling och vinframställning. När utbildningen är klar kommer du kunna bedöma olika sorters viner och med säkerhet förklara dess kvalitet. Läs mer om WSET Level 3 kvalificeringen här.

Kursinformation

Datum: 19/8, 26/8, 2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11 & 2/12, kl. 09.00-17.00
Föreläsare:
Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck. Lär känna våra föreläsare bättre här
.
Kursmaterial: Ingår i priset. Kursbok och övningshäfte är på engelska. Material från föreläsningar distribueras digitalt.
Lunch: Ingår i priset och är en del av det pedagogiska upplägget där dryck provas i samband med lunchen.
Övrigt: Utbildningen omfattar en heldag i veckan i totalt 15 veckor. Du kan utan problem kombinera utbildningen med arbete.
Betalning: Du kan välja att delbetala utbildningsavgiften. Detta måste göras innan du anmäler dig. Vi erbjuder även räntefri avbetalning för den som vill betala halva avgiften innan kursstart och halva avgiften efter kursstart. Om du vill dela upp din betalning på två fakturor måste du ange det i bokningsformuläret när du gör din bokning.

Tips! Du erhåller 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av både Steg 1 och Steg 2 samtidigt. Du kan inte kombinera detta erbjudande med andra.

Schema hötterminen 2024

19-aug          
Info dryckeslista, tentamen, UK/MD
Fördjupning metodik. MD
Australien & Nya Zeeland, NB

26-aug
Tyskland, JR
Österrike & Ungern, JR

02-sep          
Rhône (Södra Frankrike, självstudier enligt material), NB
Bordeaux, NB
 
09-sep
Sverige, UK
Bourgogne, UK
                     
16-sep          
Spanien, S B-K
                     
23-sep          
USA & Kanada, LT
                     
30-sep          
Naturvin, UK
Loire, Alsace & Jura, NB

06-okt           
Söndagsskola – Inför Wset Level 3, NB
                     
07-okt           
Italien, NB
                     
14-okt           
Inför WSET + WSET övningsprov, NB
Portugal, JR
Starkvin, JR
                     
21-okt           
Sydafrika, MB
Sydamerika, S B-K
                     
28-okt            Höstlov
                     
04-nov          
Dryck och mat i kombination fördjupning, ES
Arbeta med vin på restaurang, SP
                     
11-nov          
Mousserande vin & champagne, MD
Analytisk provningsmetodik, MD
                     
18-nov          
Destillat, MD
                     
24-nov          
Inlämning DRYCKESLISTA i digitalt format till Camilla Ahnström
                     
25-nov          
Restaurangakademiens teoriprov
Examination provningsmetodik, MD
Kryddat Brännvin, JO
                     
02-dec          
WSET Level 3 prov, NB
Examination-praktiska moment: Dryck och mat, dekantering

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Föreläsare: Mattias Dahl, Ulrika Karlsson, Niklas Bergqvist, Susanne Berglund-Krantz, Lars Trogen, Emelie Svensson, Jan Rosborn, Malin Derwinger, Jonas Odland, Sören Polonius, Maja Berthas

Har du frågor om vår Sommelierutbildning?
Här besvarar vi vanliga frågor och funderingar.

Varför välja Restaurangakademiens sommelierutbildning?

Restaurangakademien är Sveriges mest etablerade utbildningsplats för drycker! Sedan 1985 har vi utbildat landets främsta sommelierer och vår passion för att sprida banbrytande vinkunskap är starkare än någonsin. Vi anpassar vår utbildning efter dryckesvärldens senaste trender och utvecklingar.

Det som gör vår utbildning unik:

  • Brett utbud av kvalitetsviner: Prova flest kvalitetsviner av alla sommelierutbildningar i Sverige.
  • Ledande föreläsare: Våra kurser leds av några av landets mest kunniga experter.
  • WSET-certifiering: Vi är den enda sommelierutbildningen i Sverige som inkluderar både WSET Level 2 och 3 i kursavgiften.
  • Mat och dryck i kombination: Våra professionella kockar tillagar luncher som serveras med passande dryck för att fördjupa din förståelse för dryckens roll vid måltider.

Fler dryckesutbildningar

Sommelierutbildning Steg 1
WSET Level 2

Är du inte redo att boka hela sommelierutbildningen redan nu? Du kan börja med att boka första terminen, steg 1.
I Steg 1 får du lära dig om de vanligaste druvorna, dryckeshistoria och dryckesförsäljning. Efter godkänd examination av det första steget innehar du WSET Level 2 av den internationella certifieringen WSET (Wine and Spirits Education Trust).

hälla vin från karaff

Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef

Genom en kombination av teoretiska studier och praktisk restaurangpraktik förbereder vi dig för en roll som sommelier, både nationellt och internationellt. Utbildningen är kostnadsfri (kurslitteratur och mat tillkommer) och berättigar till studiemedel.

Yrkeshögskoleutbildning till Sommelier

Grunderna inom vin
WSET level 1

Det här är vår grundläggande vinkurs. Perfekt för dig som vill fördjupa dina kunskaper om kända vindruvor och vinländer. Under kursens gång får du möjlighet att prova olika karaktäristiska viner och lära dig om den fascinerande kombinationen av mat och vin.