Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Sommelierutbildning Steg 2

Varför välja Restaurangakademien?

Restaurangakademien är Sveriges mest etablerade utbildningsplats för drycker! Sedan 1985 har vi utbildat landets främsta sommelierer och än idag brinner vi för att sprida banbrytande vinkunskap som går i linje med dryckesvärldens trender och utveckling. I vår utbildning testar du dig igenom ett gediget utbud av viner under ledning av landets kunnigaste föreläsare. Här får du även möjlighet till att prova flest kvalitetsviner av alla sommelierutbildningar i hela Sverige! Utöver det erbjuder vi den enda sommelier-utbildningen i landet som inkluderar både WSET Level 2 och 3 i kursavgiften. Vi är dessutom unika med att integrera dryck med mat – under varje lunchtillfälle som tillagas av våra professionella kockar serveras passande dryck i pedagogiskt syfte. På så vis får du möjlighet till att fördjupa din kunskap för vin och förstå dryckens roll i ett större sammanhang.

Sommelierutbildning Steg 2 – WSET Level 3

Vår sommelierutbildning Steg 2 är det andra och sista steget mot att bli en diplomerad sommelier. För att läsa utbildningen kräver det att du har avslutat vår Sommelierutbildning Steg 1 (WSET Level 2) och har ett starkt vinintresse som du förädlat till kunskap. Du bör även ha som ambition att vilja involvera andra drycker så som öl, likör, whisky, rom och champagne.

Steg 2 ger dig internationell validitet med den internationella certifieringen
WSET (Wine and Spirits Education Trust). I utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning- och hantering, kemi samt dryckeslistor. Med diplomet högt rankat i branschen kan du tillskriva dig titeln diplomerad sommelier. Efter godkänd examination innehar du också den internationella certifieringen WSET Level 3, du får även ett kavajstift och kommer kunna använda WSET logotypen.

Vad innebär WSET Level 3?

WSET Level 3 är en kvalifikation för att bli yrkesverksam inom vinindustrin. Detta är för dig som vill gå djupare in i vinvärlden och få en större samt mer detaljerad förståelse för druvodling och vinframställning. När utbildningen är klar kommer du kunna bedöma olika sorters viner och med säkerhet förklara dess kvalitet. Läs mer om WSET Level 3 kvalificeringen här.

Datum: 19/8, 26/8, 2/9, 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11 & 2/12, kl. 09.00-17.00
Föreläsare:
Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck. Lär känna våra föreläsare bättre här
.
Övrigt: Utbildningen omfattar en heldag i veckan i totalt 15 veckor. Du kan utan problem kombinera utbildningen med arbete.
Betalning: Du kan välja att delbetala utbildningsavgiften. Detta måste göras innan du anmäler dig. Vi erbjuder även räntefri avbetalning för den som vill betala halva avgiften innan kursstart och halva avgiften efter kursstart. Om du vill dela upp din betalning på två fakturor måste du ange det i bokningsformuläret när du gör din bokning.

Tips! Du erhåller 10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av både Steg 1 och Steg 2 samtidigt. Du kan inte kombinera detta erbjudande med andra.

Har du frågor om vår Sommelierutbildning?
Här besvarar vi vanliga frågor och funderingar.