Sommelierutbildning steg 1 Malmö

Nu kommer vi äntligen till Malmö med vår populära sommelierutbildning. Är du redo att ta nästa steg i din karriär eller kanske byta bana helt? Vår sommelierutbildning, steg 1, passar både dig som redan arbetar inom restaurangbranschen och dig som är nyfiken på att bli en del av den. Inga förkunskaper krävs!

Just nu! 10 platser till EARLY BIRD-pris. 20% rabatt om du bokar senast den 31/8 2024.

Varför välja Restaurangakademiens sommelierutbildning?

Restaurangakademien är Sveriges mest etablerade utbildningsplats för drycker! Sedan 1985 har vi utbildat landets främsta sommelierer och vår passion för att sprida banbrytande vinkunskap är starkare än någonsin. Vi anpassar vår utbildning efter dryckesvärldens senaste trender och utvecklingar.

Det som gör vår utbildning unik:

  • Brett utbud av kvalitetsviner: Prova flest kvalitetsviner av alla sommelierutbildningar i Sverige.
  • Ledande föreläsare: Våra kurser leds av några av landets mest kunniga experter.
  • WSET-certifiering: Vi är den enda sommelierutbildningen i Sverige som inkluderar WSET Level 2 i kursavgiften. Vill du veta mer om WSET? Läs här
  • Mat och dryck i kombination: Våra professionella kockar tillagar luncher som serveras med passande dryck för att fördjupa din förståelse för dryckens roll vid måltider.
WSET level 2

Sommelierutbildning Steg 1 – WSET Level 2

Steg 1 på Sommelierutbildningen ger dig WSET Level 2 och är det första steget mot att bli diplomerad sommelier. Utbildningen passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå. I utbildningen får du lära dig om de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, hur man strukturerar dryckeslistor, ekonomi och service.

Om du vill bli diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. Efter godkänd examination av det första steget innehar du WSET Level 2 av den internationella certifieringen WSET (Wine and Spirits Education Trust). WSET Level 3 uppnår du under sommelierutbildningens andra termin. För att läsa Steg 1 behöver du inga förkunskaper. Med en nyfikenhet och ett stort engagemang kommer du långt!

Kursinformation Sommelierutbildning steg 1 i Malmö

Datum: Kursstart 16/10 2024
Plats: High Court i Malmö
Föreläsare: Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck. Lär känna våra föreläsare bättre här.
Kursmaterial: Ingår i priset. Kursbok och övningshäfte från WSET är på engelska (föreläsningar och övrigt material är på svenska).
Lunch: Ingår i priset och är en del av det pedagogiska upplägget där dryck provas i samband med lunchen.
Övrigt: Utbildningen omfattar totalt 12 heldagar, 1-2 heldagar per vecka plus självstudier. Du kan kombinera utbildningen med arbete.
Betalning: Du kan välja att delbetala utbildningsavgiften. Detta måste göras innan du anmäler dig. Vi erbjuder även räntefri avbetalning för den som vill betala halva avgiften innan kursstart och halva avgiften efter kursstart. Om du vill dela upp din betalning på två fakturor måste du ange det i bokningsformuläret när du gör din bokning.
Early Bird: Erbjudandet ger en rabatt på 20% på deltagaravgiften. Går ej att kombinera med andra erbjudanden/rabatter och bokningen är inte avbokningsbar

Har du frågor om vår Sommelierutbildning?
Här besvarar vi vanliga frågor och funderingar.

Fler dryckesutbildningar

Vinglas med ljusa drycker

Sommelierutbildning Steg 1 & 2
WSET Level 2 & 3

I vår Sommelierutbildning Steg 1 och Steg 2 har du möjlighet till att bli diplomerad sommelier med internationell validitet. Utbildningen omfattar två terminer och ger en rabatt på 10 000:- om du bokar båda tillfällena samtidigt.

hälla vin från karaff

Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef

Genom en kombination av teoretiska studier och praktisk restaurangpraktik förbereder vi dig för en roll som sommelier, både nationellt och internationellt. Utbildningen är kostnadsfri (kurslitteratur och mat tillkommer) och berättigar till studiemedel.

Yrkeshögskoleutbildning till Sommelier

Grunderna inom vin
WSET level 1

Det här är vår grundläggande vinkurs. Perfekt för dig som vill fördjupa dina kunskaper om kända vindruvor och vinländer. Under kursens gång får du möjlighet att prova olika karaktäristiska viner och lära dig om den fascinerande kombinationen av mat och vin.