Service grundkurs

I vår digitala servicekurs lär du dig om de grundläggande kunskaperna inom service och gästkommunikation. Vår kreativa ledare för matsal och dryck, Ulrika Karlsson, guidar dig genom hela restaurangflödet – från det första bemötandet, via hantverket vid bordet, till när gästen lämnar restaurangen – allt för att du ska lära dig om servicens betydelse. Efter avslutad kurs är vårt mål att ditt självförtroende inom serviceyrket har ökat och att du är förstådd med hur god service går hand i hand med ökad försäljning och lönsamhet.

Vem kan gå en grundkurs i service?

Kursen riktar sig till dig som redan arbetar eller som ska börja arbeta på restaurang och behöver kunskap inom det grundläggande servicearbetet. Som krögare eller restaurangchef kan du förmånligt köpa flera licenser och därmed säkerställa att dina medarbetare har den kunskap som krävs för att dina gäster ska uppleva en jämn servicenivå på arbetsplatsen.

Från kursprogrammet:

  • Serveringsregler
  • Bemötande och försäljning
  • Presentationsteknik
  • Dryckesteknik
  • Måltidens avslut


Övrigt: Kursen omfattar sex lärarledda onlinefilmer. Varje film avslutas med ett delprov och mynnar ut i ett slutprov som ligger till grund för ditt kursintyg. Kursen pågår i ca tre timmar. Ett nedladdningsbart kursintyg utfärdas efter godkänt slutprov.
Föreläsare: Ulrika Karlsson