Skog och vilt

Möt hösten tillsammans med Peter Asp Jelksäter, coach i Bocuse d’Or Team Sweden.

Den svenska höstsäsongen med råvaror från skogen och havet ger oss fantastiska förutsättningar att skapa spännande rätter och smakkombinationer. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst. Vi kommer fördjupa oss i matlagningstekniker som framhäver varje råvaras unika karaktär och arbeta efter recept som är framtagna för att lyfta råvarornas unika smaker.

Genom att använda svenska råvaror under hösten kan man utforska en mängd olika smaker och skapa måltider som speglar årstidens unika karaktär och mångfald.

Ni kommer att laga förrätter, varmrätter och desserter där du får fördjupad kunskap om råvarornas användning, tillagningsmetoder och smakvariationer.

Kursledare är Peter Asp Jelksäter. Peter är sedan oktober 2023 coach i Bocuse d’Or Team Sweden. Team Sweden tog en andra plats i Bocuse d’Or Europe i Trondheim tidigare i år och har nu siktet inställd på världsfinalen i Lyon 2025. Utöver sin roll som coach i Bocuse d’Or Team Sweden är Peter platsansvarig på Michelinkrogen Adam/Albin. Han är en engagerad och passionerad matlagare samt en stor förebild och inspiratör åt många kockar.  

Råvaror under kursen

  • rådjur
  • rotfrukter & svamp
  • äpple
  • sjömat

Under kursens gång kommer du att lära dig:

  • Fördjupad kunskap om råvarornas användning och deras smakprofiler.
  • Tillagningsmetoder som förstärker råvarornas naturliga smaker och texturer.
  • Skapandet av förrätter, varmrätter och desserter som speglar höstens unika smaker

Föreläsare: Peter Asp Jelksäter
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.