• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Sveriges roligaste vinlistor del 3 – södra Sverige

december 10, 2018 Posted by

Nu är det dags att se vad södra Sverige har att erbjuda i vinglaset! Vår kreativa ledare för dryck och matsal, Ulrika Karlsson, är sommelier och krögare och driver verksamheter både på Gotland och i Riksgränsen. Däremellan är hon flitig restauranggäst över hela Sverige och har samlat på sig intressanta ställen som sticker ut från mängden.

I första spaningen tog Ulrika oss från Lappland till Uppsala,  sen var det huvudstadens tur. Nu fortsätter vi vår vinresa genom landet och slår upp dörrarna till vinkällarna i syd! Den här gången lägger vi lite extra krut på vinbarer.

L’Enoteca – Malmö
Malmös bästa vinbar, mysigt placerad på Gamla Väster. Enastående utbud av viner och kompetensen sitter i väggarna. Bar med riktigt hög mysfaktor.

Bord 13 – Malmö
Naturvinbar när den är som bäst! Urvalet viner är riktigt bra och till det goda i glasen serveras en fullfjädrad meny av nordiska smaker.

Mineral – Malmö
Fokus på naturviner, ingen överdådig vinlista men urvalet är det viktigaste. Här finns alltid gott att dricka. Smårätter för den som är hungrig.

Julie – Malmö
Även denna ligger på Gamla Väster, en nyöppnad vinbar med flexibelt vinutbud. Gänget från Hörte Brygga garanterar hög kvalitet.

Barrique Vinbar – Göteborg
Ett måste om man är i stan, klassisk vinbar med stans ärligaste prissättning. Trevligt urval i källaren och man öppnar villigt flaskor om intresse finns.

Folk – Göteborg
Avslappnat barhäng med riktigt bra stämning. Inget hejdundrande utbud men tillräckligt för att hitta något gott. Mycket roligt som händer just här!

28+ – Göteborg
En klassiker i stan, genom åren har man samlat på sig massor av flaskor, bara det bästa är gott nog. Kika förbi för ett glas, priserna är bitvis glimrande.

PM & Vänner – Växjö
Missa inte Sveriges vassaste vinlista och landets mest kompetente sommelier. Titta in för ett par glas gott, i bistron serveras magnifika viner.

Talldungen – Brösarp
Älskar stället, billigt som attan och menyn har sällskap av gott i glaset. Här har man sann vinglädje, humana priser är ett plus.Kommentarer