Svensk krabba red curry indian style med koriander och friterat rispapper
Smarrigt skaldjursrecept från Julius och köket!
Ingredienser
5 levande krabbor
2 citrongräs
1 bit ingefära
1 knippe koriander
1 röd chili
1 msk korianderfrö
1 stjärnanis
3 limeblad
1 msk sesamfrö
3 msk rödcurrypasta
1 msk tomatpure
1 msk sesamolja
4 msk rapsolja
3 dl matlagningsyoghurt
- Skala ingefäran och skär den i mindre bitar
- Skär ner citrongräset fint
- Mixa med resterande ingredienser utom yoghurten till en massa
- Blanda ner yoghurten och smaka av med salt
- Koka upp vatten i en stor kastrull
- Smaka av med salt och lite vitvinsvinäger
- Koka krabban ca 1 minut. Lyft upp och kyl i isvatten
- Knäck klorna med en kniv och stick hål på kroppen
- Lägg den i en ugnsfast form och slå på curryblandningen
- Baka i ugn ca 8 minuter på 170 grader
Friterat rispapper
Ingredienser
10 blad rispapper
2 liter frityrolja
- Värm oljan till 190 grader
- Fritera rispapperet tills det puffat. Lyft upp och lägg på papper så överflödig olja sugs upp
- Salta
Servera krabban med nykokt jasminris, lime, rispapper och mycket koriander
