Carpaccio på hälleflundra med soja, gurka och shiso
10 pers
Ingredienser
Ca 500 g hälleflundra
1 röd chili
1 msk fisksås
2 msk sesamolja
3 msk limejuice
1 msk riven ingefära
1 gurka
½ rättika
10 kvistar koriander
2 askar shisokrasse
- Putsa fisken och rulla in i plastfilm. Frys snabbt, skiva tunt och lägg ut på ett fat.
- Blanda en dressing av finhackad chili, limejuice, fisksås, sesamolja och ingefära. Pensla på fisken.
- Skala gurkan och tärna fint. Strimla rättikan fint och lägg i isvatten.
- Garnera fisken med grönsakerna och toppa med koriander och shiso.
Sojamajonnäs
Ingredienser
1 äggula
2 dl olja
1/2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk soja
3 droppar tabasco
salt
- Vispa äggulan med soja, vinäger, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början.
- Smaka av med salt och tabasco.
Servera med friterade glasnudlar som garnityr
Till den här rätten dricker ni med fördel Domaine La Croix St-Laurent 2015, Sauvignon Blanc, Sancerre, Frankrike
(Februari 2016)
