• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grillad kungskrabba med blomkål, gravad citron och vattenkrasse

10 pers

 

Krabba
Ingredienser
5 ben av kungskrabba
2 citroner
0,5 dl olivolja
2 timjankvistar
salt

  1. Plocka ut köttet ur benen.
  2. Riv skalet från citronerna och blanda med olivolja och timjan. Marinera krabban ca 10 minuter.
  3. Grilla i grillpanna eller direkt på hällen. Baka klart i ugnen til 48 grader i mitten.

 

Rostad blomkålspuré
Ingredienser
2 blomkål
2 dl nedkokt kycklingbuljong
olivolja
50 g smör
salt

  1. Dela ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med lite olivolja och blanda runt. Baka dem tills de är mjuka på 180 grader.
  2. Mixa dem med buljong och smör till en tjock puré. Använd inte all vätska på en gång.
  3. Smaka av med salt.

 

Gravad citron
Ingredienser
8 ekologiska citroner
saft från 5 citroner
grovsalt
1 burk med tätt förslutande lock

  1. Tvätta citronerna och skär ett kryss genom dem.
  2. Varva salt och citroner i burken och fyll upp med citronsaft.
  3. Förslut burken och låt stå i minst en månad.

 

Servera kungskrabban med bitar av gravad citron, vattenkrasse och olivolja.

 

Till den här rätten dricker ni med fördel Peter Lehmann Classic Riesling, Barossa Valley, Australien, 2013 
(nr 84012 på Systembolaget)

 

December 2014