• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Carpaccio på hälleflundra med soja, gurka och shiso

10 pers
Ingredienser
Ca 500 g hälleflundra
1 röd chili
1 msk fisksås
2 msk sesamolja
3 msk limejuice
1 msk riven ingefära
1 gurka
½ rättika
10 kvistar koriander
2 askar shisokrasse

  1. Putsa fisken och rulla in i plastfilm. Frys snabbt, skiva tunt och lägg ut på ett fat.
  2. Blanda en dressing av finhackad chili, limejuice, fisksås, sesamolja och ingefära. Pensla på fisken.
  3. Skala gurkan och tärna fint. Strimla rättikan fint och lägg i isvatten.
  4. Garnera fisken med grönsakerna och toppa med koriander och shiso.

 

Sojamajonnäs
Ingredienser
1 äggula                                                       
2 dl olja                                                    
1/2 tsk dijonsenap                                        
2 tsk vitvinsvinäger 
2 msk soja
3 droppar tabasco                                            
salt

  1. Vispa äggulan med soja, vinäger, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början.
  2. Smaka av med salt och tabasco.

 

Servera med friterade glasnudlar som garnityr

Till den här rätten dricker ni med fördel Domaine La Croix St-Laurent 2015, Sauvignon Blanc, Sancerre, Frankrike

(Nr 78949 på Systembolaget)

(Februari 2016)