Sjömat

Dyk ner i havets mångfald med Sofia Bodovic Olsson

Är du redo att utforska havets skatter? Boka in dig på vår spännande tvådagarskurs, ledd av Sofia Bodovic Olsson, Operation Manager på prisbelönta Restaurang Vrå i Göteborg. Tillsammans kommer vi att ta oss igenom en mängd olika råvaror från havet och sjöarna, med fokus på hållbarhet och kreativitet. Vi kommer hantera, prova och diskutera både animalisk och vegetabilisk sjömat.

Vad kan du förvänta dig?

Under kursens gång kommer du att få möjlighet att experimentera med olika råvaror och tillagningsmetoder – från sashimi till grillat. Denna kurs är perfekt för dig med grundläggande matlagningskunskaper som vill lära dig att använda råvarorna på ett hållbart sätt och utforska nya matlagningstekniker.

Sofia kommer att guida dig genom konsten att skapa läckra rätter med minimala resurser samtidigt som ni arbetar kreativt med att skapa förrätter, mellanrätter och varmrätter.

Från kursen:

  • Utforska olika råvaror från havet och sjöarna
  • Lär dig att skapa rätter med begränsade resurser
  • Arbeta kreativt med förrätter, mellanrätter och varmrätter
  • Dag 1 inleds med en demo och råvarukunskap, följt av praktiskt arbete i grupper för mise en place.
  • Dag 2 ägnas åt att genomföra och presentera era rätter, som avnjuts tillsammans som en gemensam måltid.

Föreläsare: Sofia Bodovic Olsson
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.