Tryffel en fantastisk råvara

Tryffel har använts i kulinariska sammanhang ända sedan antiken. De gamla romarna och grekerna betraktade tryffel som en lyx och tillskrev dem ofta medicinska egenskaper. Även idag finns det en hel del mystik kring tryffeln.

Under vår tryffelkurs kommer du att fördjupa din kunskap om tryffel på ett inspirerande sätt. Vi går på djupet om kvalitet, smak och artvariation.

Kursen inleds med en föreläsning om tryffelsorter, smak och kvalitet. Vi kommer att koppla upp oss digitalt mot en tryffelexpert från Frankrike som kommer fördjupa kunskapen ytterligare. Under kvällen provar vi både fransk och italiensk tryffel i sin bästa säsong. Vi diskuterar användningsområden, förvaring och tillagning.

Kvällen avslutas med en trerätters tryffelmåltid där Restaurangakademiens sommelier har matchat utvalda viner.

Föreläsningen hålls delvis på engelska.

Kursinnehåll:

  • Föreläsning om tryffelsorter, smak och kvalitet
  • Provning av tryffel i säsong
  • Diskussion om användningsområden, förvaring och tillagning
  • Trerätters tryffelmåltid


Övrigt: I priset ingår föreläsningen, en trerättersmiddag och dryck till maten.