Grunderna inom sås

Hur räddar man en sprucken bearnaise? Vad innebär det att reda en sås? Varför påverkas såsens färg av värme? Smör, grädde eller crème fraîche? Svaren på frågorna och mycket mer får du lära dig om i vår såskurs! Kvällen inleds med en genomgång av grundstenarna till en god sås – fond. Vi bygger sedan vidare på olika fonder och låter de mynna ut i en variation av såser. Fortsättningsvis kommer du lära dig om kalla såser och emulsionsåser, så som majonnäs och hollandaise. Du får även ta del av knepen till för att undvika såsens fallgropar och hur du kan lyfta en hel rätt med en vällagad sås. Kvällen avslutas med en måltid där vi smakar på såserna vi lagat tillsammans med passande tillbehör.

Datum: 14/3 som fristående kurs (13/3 som delkurs i Matlagningens fem grunder)
Tid:
17.00-22.00
Föreläsare:
Magnus Albrektsson
Pris: 2 650 kr inkl. moms.
I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats:
Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.