Dessert, choklad och kaffe

Fördjupa din kunskap inom desserter, choklad och kaffe med vår nya kurs, skräddarsydd för dig som arbetar med desserter och konditori på restaurang och hotell. Under denna utbildning fördjupar vi oss inom råvaror och hantverket inom konditori och utforskar olika matlagningsfenomen.

Under dag ett kommer du få djup råvarukunskap från Jesper Johansson och Martin Isaksson. Efter detta kommer du att möta en av branschens främsta experter, Linda Dahl, Årets Konditor 2024 och konditor på Operakällaren. Med sin omfattande erfarenhet kommer Linda att guida dig genom recept och mise en place, vilket lägger grunden för en framgångsrik dag två.

Under dag två är det dags att sätta teorin i praktiken när vi färdigställer recepten. Dessutom får du möjlighet att utöka din kunskap genom intressanta studiebesök på Chokladfabriken och Stockholm Roast. Där får du en unik inblick i chokladens och kaffets värld, vilket kommer att berika ditt arbete med desserter på många sätt.

Under kursen kommer du skapa både varma och kalla desserter, från pre dessert, dessert på tallrik till petit fourer. Med en mix av teori och praktik är denna kurs det perfekta sättet att fördjupa din kunskap inom området.

Ur innehållet:

  • Råvarukunskap och hantverk
  • Upplagning och presentation av desserter
  • Studiebesök

Föreläsare: Linda Dahl, Martin Isaksson, Jesper Johansson, Johan Montan Ahlgren
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Dag 1 är ni välkomna från kl.16:30, då serveras en enklare måltid. Kursen startar klockan 17:00.
Dag 2 gör vi studiebesök efter lunch på Stockholm Roast och Chokladfabriken