• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

GRUNDERNA INOM VIN

Kursen riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Oavsett nivån på ditt vinintresse krävs inga förkunskaper, endast nyfikenhet och viljan att lära dig mer! Efter avslutad kurs är ambitionen att du ska kunna hitta de kännetecknande egenskaperna och identifiera ditt favoritvin. Om du vill fortsätta utbildade dig inom vin erbjuder vi ytterligare utbildningar.

Kursdatum: 4 oktober, 11 oktober, 18 oktober, 25 oktober, 8 november och 15 november kl. 18.15-21.15

Kursinnehåll: Under fem föreläsningstillfällen får du lära dig grunderna inom vin. Kursen ger dig först och främst kunskaper om de mest kända druvorna och vinländerna. Därefter får du chans att prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går även igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Under det sista tillfället hålls en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1.

Föreläsare: Michel Jamais och Mattias Dahl

Pris: 7 990 kr inkl. moms (6 392 kr exkl. moms). I kursavgiften ingår kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Ladda ner schema här »

Läs Matochresebloggens skildring av kursen här! »

VINKURS MED FÖRDJUPNING

Har du avslutat vår vinkurs och fått upp ett stort intresse för vin eller vill du lära dig ännu mer om vinet och dess många egenskaper? För dig som vill gå en utbildning till sommelier erbjuder vi en sommelierutbildning i två steg, varav du kommer uppnå WSET level 3 i det andra steget. Vi erbjuder även kurser för dig som vill lära dig mer om hur man kan kombinera mat och vin.

Avslutningsvis erbjuder vi kurser sommelierutbildning som YH, där du berättigas till CSN.

Anmäl dig här!