• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vinkurs: Grunderna inom vin

Vinutbildning i Stockholm

NY! Kursstart 2021: 5 oktober, tisdagkvällar 18:15
Datum: 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober, 9 november, 16 november (tentamen)

Restaurangakademiens vinkurs

Restaurangakademiens vinkurs är till för dig som har fått upp ögonen för vin! Under de fem föreläsningstillfällena kommer du att få lära dig grunderna inom vin. Kursen kommer först och främst att ge dig kunskaper om de mest kända druvorna och vinländerna samt ge dig chansen att pröva ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går också igenom grunderna i att kombinera mat och dryck. Under det sista tillfället på vår vinkurs hålls en frivillig tentamen som ligger till grund för den internationellt erkända diplomeringen WSET Level 1.

Vinkurs för nybörjare

Våra vinkurser riktar sig både till dig som arbetar i branschen och till den nyfikne privatpersonen. Kanske är du nyfiken på vinets ursprung eller på varför en del viner upplevs som sträva medan andra mer lena? Kanske vill du gå en vinkurs för att du helt enkelt tycker väldigt mycket om vin? Oavsett vinintresse krävs inga förkunskaper, bara nyfikenhet och viljan att lära dig mer!

Efter avslutad vinkurs

Efter avslutad kurs kommer du att kunna hitta de kännetecknande egenskaperna och identifiera ditt favoritvin. Det finns ytterligare utbildningar och kurser där du kan få ännu mer vinkunskap. Det finns mycket att lära sig om vin och allt ryms inte i denna kvällskurs. Våra erfarna kursledare har mycket kunskaper som du kommer att få ta del av. Kanske är det du som drar anekdoter på nästa vinmiddag?

Kursledare:  Michel Jamais och Mattias Dahl.

Plats: Vår vinkurs hålls på Restaurangakademien AB, Rökerigatan 4, Stockholm

Restaurangakademiens vinkurs – pris:
7 590 kr inkl. moms (6 072 kr exkl. moms)
I kursavgiften ingår kursmaterial, provning av ett 30-tal viner samt diplom efter avlagt diplomprov.

Ladda ner schema här »

Läs Matochresebloggens skildring av kursen här! »

Vinkurs med fördjupning

Har du avslutat vår vinkurs och fått upp ett stort intresse för vin eller vill du lära dig ännu mer om vinet och dess många egenskaper? För dig som vill gå en utbildning till sommelier erbjuder vi en sommelierutbildning i två steg, varav i den andra du kommer att uppnå WSET level 3. Vi erbjuder också kurser för dig som vill lära dig mer om hur man kan kombinera mat och vin.

Vi erbjuder även en sommelierutbildning som YH, där du berättigas till CSN för dig som vill gå en mer avancerad vinkurs.

Anmäl dig här!