”Med kunskap ökar man inte endast tryggheten i jobbet och kvaliteten på arbetet – man ökar även försäljnigen, gästnöjdheten och servicegraden.”

– Michel Jamais

Under de första18 åren, av totalt 42 år i branschen, arbetade Michel som kock, kökschef, sommelier, krögare, dryckesskribent, utbildare, reseledare och konsult. Idag driver han MICHEL JAMAIS VIN & GASTRONOMI och har jobbat med sitt eget på heltid sedan 1997. På Restaurangakademien är Michel en av våra huvudföreläsare. Han lär främst ut inom vinodling, vinframställning, mat och dryck i kombination, sprit och öl. Han håller även i inspirationskurser åt deltagre på helgerna samt Master Classes för de mer bevandrade. Michels specialområden är USA, Bourgogne, Spanien, Rhônedalen och Nya Zeeland. Som en av landets mest erfarna vinpersoner- och utbildare präglas hans undervisning av massiv vinkunskap och högt tempo, men också lättsamhet och skratt!

Aktuell på Restaurangakademien med:
Grunderna inom vin
Sommelierutbildning Steg 1
Sommelierutbildning Steg 2
YH – Internationell Sommelier
Mat och vin i kombination
Inspiration mat och vin i kombination
Chokladdesserter och söta viner
En studie i Riesling
En studie i Syrah