Mat och vin i kombination

Att kombinera råvaror med vin kan många gånger tyckas vara klurigt, men att finna en harmoni mellan en maträtt och ett vin är desto ännu mer komplext. Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorra viner att upplevas torra. Man kanske rentav ska välja maten efter vinet istället för tvärtom? I denna kurs tillämpas det moderna sättet att välja viner, där vi utgår från hur vinet och maten upplevs i munnen. På ett praktiskt och teoretiskt plan kommer du lära dig om hur våra grundsmaker påverkar upplevelsen av vin samt hur man kombinerar mat och vin utifrån olika smaker och tillbehör. Kursens utmaning blir sedan att komponera fram olika maträtter utifrån viner som varje grupp blir tilldelad. Övningen styrs av improvisation och kreativitet!

Obs! I kursen tillagas rätter med fisk, skaldjur, fågel och kött vilket gör att den inte kan anpassas efter önskemål om att avstå från att äta dessa typer av råvaror. Rätterna kan heller inte göras vegetariska.

Datum: 22/1, 12/3, 7/5
Tid:
09.30-16.30
Föreläsare:
Michel Jamais
Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm