
MATLAGNINGSKURSER
MATKUNSKAP MED STOR BREDD
Kursurvalet och innehållet under detta tema är stort: matlagning för olika säsonger, italienskt, styckning och tillagningsmetoder, grönsaker, havets läckerheter, kött och vilt, grundläggande alternativt avancerade tekniker, vardagskök eller festmat, klassiska samt moderna metoder.
Vissa kurser är för den som vill höja sig ett pinnhål mot proffsnivå. Andra tilltalas av en basnivå fylld med aha-upplevelser och nyttiga vardagstips. Sammanhållande faktor för alla deltagare är dock kärleken till mat.
Alla kurser hålls i Restaurangakademiens lokaler på Rökerigatan 4 vid Globen i Stockholm. Hitta hit!
Se aktuella kurser för privatpersoner här:
- Såser (2019-12-10) kvällskurs
- Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0 (2020-01-18)
- Desserter och bakverk med Daniel Roos (2020-01-19)
- Ett år – fyra säsonger (2020-01-25) start
- Skafferi, jordkällare och kalla hav (2020-01-25)
- Vegetariskt – Vinter med Årets Kock 2018 (2020-01-26)
- Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0 (2020-02-01)
- Desserter för hemmakonditorn 1.0 (2020-02-02)
- Vegansk matlagningskurs (2020-02-08)
- Mat och vin i kombination (2020-02-09)
- Såser (2020-02-11) kvällskurs
- Asiatisk Street Food (2020-02-15)
- Preppa som en kock (2020-02-16)
- Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0 (2020-02-22)
- Skaldjur Deluxe (2020-03-07)
- Desserter och bakverk med Daniel Roos (2020-03-08)
- Högtider med Stefan Ekengren (2020-03-14)
- Franska festmenyer (2020-03-15)
- Inspiration – mat och vin i kombination (2020-03-18) kvällskurs, teori
- Brödkurs med Adam Söderström från Bageri Petrus (2020-03-21)
- Sydostasiens pärlor (2020-03-22)
- Knivteknik (2020-03-25) kvällskurs
- Sushi och dumplings – det bästa från Japan (2020-03-28)
- Vegetariskt – Vår med Årets Kock 2018 (2020-03-29)
- Vietnamesiska köket – smaker från Saigon (2020-04-19)
- Vegetariskt – Vår med Årets Kock 2018 (2020-05-02)
- Matlagningens fem grunder (start 2020-05-04) kvällskurs, fem tillfällen
- Vårens primörer (2020-05-09)
- Mat och vin i kombination (2020-05-10)
- Restaurangmatlagning för hemmakocken 2.0 (2020-05-16)
- Styckningskurs (2020-05-17)
- Möt Årets Kock 2019 (2020-05-23)
- Gilla grillen (2020-05-30)
- Gilla grillen (2020-06-13)
- Gilla grillen (2020-06-14)
