• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VINUTBILDNINGAR OCH DRYCKESKURSER

Restaurangakademiens vinutbildningar och dryckeskurser är en bra start för dig som vill utveckla din vinkunskap. Gå en vinutbildning eller dryckeskurs.

Gå en vinutbildning eller dryckeskurs!

Vanliga frågor om vår vinutbildning

Vem kan gå er vinutbildning?

Restaurangakademiens vinutbildning är till för dig som har ett vinintresse och som vill lära dig mer om vin. För att gå våra dryckeskurser behöver du inte ha gått någon tidigare vinutbildning, ha någon vidare vinkunskap eller några särskilda erfarenheter från arbetslivet.

Vilken vinkunskap får jag?

Olika vinkurser ger olika vinkunskap. Du får lära dig allt ifrån det mest grundläggande om druvor, olika vindistrikt samt odling och framställning till olika smaker och om hur du matchar vin med mat. Om du väljer att läsa fler vinkurser får du dessutom mer avancerad vinkunskap om kemi, dryckeslistor och en mer detaljerad förståelse inom hela processen från druva till glas.

Går det att hoppa över steg I och gå direkt på steg II?

Om du känner att du besitter den vinkunskap som lärs ut i vår sommelierutbildning (steg I) finns det möjlighet för dig att börja direkt på vinutbildningens WSET level 3 (sommelierutbildningens steg II). Ta kontakt med oss för att göra ett diagnostiskt prov, från vilket vi kan bedöma om du ligger på rätt nivå för steg II.

Behöver jag gå alla dryckeskurser i er vinutbildning?

Självklart inte. Du bestämmer själv vilka kurser du vill gå och väljer på egen hand utifrån ditt vinintresse. Om du är intresserad av att lära dig grunderna inom vin finns det en bra introducerande vinkurs för det, precis som det finns kurser för dig som är intresserad av hur mat och vin fungerar i kombination.

För fler frågor och svar klicka här.