• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VINUTBILDNING & DRYCKESKURSER

Restaurangakademiens vinutbildning är en bra start för dig som vill utveckla ditt vinintresse i allmänhet och din vinkunskap i synnerhet. Kanske vill du så småningom börja ägna dig åt det på heltid?

Du kan välja mellan en grundläggande kvällskurs inom vin, en heldag mat och vin i kombination eller varför inte en hel sommelierutbildning? Med de omfattande kunskaper som du knyter till dig på sommelierutbildningen, finns de bästa förutsättningarna för att förvandla hobby till yrke.

VÅRT UTBUD AV DRYCKESKURSER:

Vanliga frågor om vår vinutbildning

Vem kan gå er vinutbildning?

Restaurangakademiens vinutbildning är till för dig som har ett vinintresse och som vill lära dig mer om vin. För att gå våra dryckeskurser behöver du inte ha gått någon tidigare vinutbildning, ha någon vidare vinkunskap eller några särskilda erfarenheter från arbetslivet.

Går det att hoppa över steg I i vinutbildning och gå direkt på steg II?

Om du känner att du besitter den vinkunskap som lärs ut i vår sommelierutbildning (steg I) finns det möjlighet för dig att börja direkt på vinutbildningens WSET level 3 (sommelierutbildningens steg II). Ta kontakt med oss för att göra ett diagnostiskt prov, från vilket vi kan bedöma om du ligger på rätt nivå för steg II.

Sker all undervisning i vinutbildning på svenska?

Ja, all undervisning i vår vinutbildning bedrivs på svenska. Kurslitteraturen i WSET level 3 sommelier är på engelska, men föreläsningar och presentationer är svenska.

Behöver jag gå alla dryckeskurser i er vinutbildning?

Självklart inte. Du bestämmer själv vilka kurser du vill gå och väljer på egen hand utifrån ditt vinintresse. Om du är intresserad av att lära dig grunderna inom vin finns det en bra introducerande vinkurs för det, precis som det finns kurser för dig som är intresserad av hur man kan kombinera mat och vin.

Anmäl dig här!