• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MATBRÖD

FÅR DET VARA LITE BRÖD?

Restaurangakademiens Brödkurs tar fasta på att många restauranggäster idag ser det goda brödet som en självklarhet. Då brödet ofta är det första som kommer på bordet är det en viktig del för gästens helhetsupplevelse av restaurangbesöket. Här går vi igenom olika typer av surdegar, skållningar, anrörningar, fördegar, raskdegar. Bakning med levain, så kallad biologisk jäsning med russinjäst och surdegsjäst. Du får också lära dig baka riktiga baguetter, croissanter och focaccia. Vi botaniserar bland franska, italienska, tyska, svenska bröd och mycket mer.

KURSLEDARE: Jan Hedh
Jan Hedh är bagarmästaren och konditormästaren som efter 35 år i branschen har tilldelats en rad med gastronomiska utmärkelser både i Sverige och utomlands. Redan som 14-åring stod det klart för Jan att det var kock och konditor han skulle bli och i dag arbetar han sedan många år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. I Frankrike är kvalitet och tradition en självklarhet i brödbakning, man månar om sina lokala bagerier. Jan Hedhs önskan är att en liknande tradition på sikt ska få fäste även här. För ett gott bröd, bakat med omsorg uppskattas alltid.

DU: Har redan foten inne inom konditori, bageri eller restaurang och söker nya kunskaper och inspiration.

OMFATTNING: Kursen består av två heldagar mellan 9.00-16.00.

DATUM: Just nu har vi inget datum för nästa brödkurs för proffs. Kontakta oss vid intresse!

PRIS: 5750 kr per deltagare exkl. moms

 

Kontakta oss