• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vilt, skog och kalla hav

Kursdatum: 9 oktober, 09.30-16.00

Kursinnehåll: Denna kurs låter dig inspireras och ta del av vad skogen och havet har att erbjuda. Unde dagen kommer Julius gå igenom allt från storvilt till vild fågel, hur man tillagar olika styckningsdetaljer samt vilka tekniker som passar bäst för vilt. Härliga rätter av bland annat älg, rådjur, vildsvin med mera kommer dyka upp och från fågelriket står den spännande vildanden på menyn. Julius går ifrån de ädla detaljerna och lär istället ut i hur man använder hela djur, till exempel ser vi vad som går att göra på bog och lägg. Recepten variera från helgmat till mingel- och festmåltider. Vi tittar också på tillbehör, olika kryddningar och smaksättningar. Välkommen till en dag som kommer vara mer vild än tam!

Föreläsare: Julius Wallmo
Julius har tidigare arbetat som kökschef på Restaurangakademien i 12 år, vilket gör honom till en van kursledare med ett stort intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Innan dess arbetade han på de trestjärninga krogarna Troisgros i Roannehos hos Michel Troisgros och på Guy Savoy på restaurangen med samma namn i Paris. Idag driver Julius sitt egna bolag, Julius Wallmo Gastronomi, där han arbetar med cateringar, leder matlagningskurser på bland annat Aveqia och PS Matsal samt arbetar som konsult. Julius arbetar även extra för Sveriges Konung och drottning och lagar mat till dem privat samt på olika officiella evenemang. Dessutom är han sommelierutbildad vilket ger honom en extra känsla för smaker och hur de ska kombineras!

Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Boka här!