• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKÖRDA VILT!

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Ta tillvara naturens skafferi, lär dig se skillnad på våra växter och förstå hur du kan använda dem på olika vis! Tillsammans med Lisen Sundgren går vi ut i Nackareservatet och skördar de vilda växter och bär som årstiden erbjuder. Här berättar Lisen om växtkännedom, hur man skördar och hur växten kan användas till såväl mat som huskurer. Vi får även lära oss om hur ”foraging” (samla vild föda), har så många fördelar för hållbarhet, hälsa, ekonomi och råvara i säsong. Kan det vilda gröna bli en resurs att räkna med i alla framtida kök?

Tillbaka i köket på Restaurangakademien skapar vi en måltid av vår skörd, Lisen finns med och guidar oss i köket.

Föreläsare: Lisen Sundgren
Lisen är specialist på användning av vilda och odlade ätliga växter, en pionjär som över decennier delat med sig av sin kunskap till såväl privata entusiaster som mästerkockar i våra bästa svenska kök. Prisbelönt författare, föreläsare och mentor. Som kostrådgivare och herbalist förespråkar hon ett liv i samspel med naturen!
Här finns mer information om Lisen: www.lifebylisen.com

Pris: 2 150 kr exkl. moms. I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!