• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKALDJUR – GRUNDER OCH TILLAGNING

Kursdatum: 13 februari, kl. 09.30-16.00

Kursinnehåll: Samla på dig grundläggande kunskaper om havets läckerheter och lär dig tillaga skaldjur till perfektion i vår skaldjurskurs! Under en heldag i köket kommer du lära dig om:

Ur kursprogrammet:

Röda skaldjur

  • förvaring, skalning och omhändertagande
  • tillagning och hur man använder skalet på bästa sätt

Musslor

  • förvaring, öppning, skalning och omhändertagande
  • tillagning och hur man använder hela skalet på bästa sätt

Ostron

  • förvaring och öppning
  • hur man äter och serverar ostron på olika sätt, exempelvis grillning och pochering

Föreläsare: Albin Edberg
Albin började sin karriär tillsammans med Tommy Myllymäki i Jönköping som han även var commis åt under Bocuse d’Or 2014 och 2015 – med ett guld och ett brons som resultat. Tävlingsmatlagning har följt honom sedan dess, bland annat med en kvartsfinalplats i Årets Kock 2018 och ett flertal roller inom Bocuse d’Or Sweden, senaste som Team Manager under Jimmi Erikssons satsning 2021-2022. Albin har även jobbat på ett flertal välrenomerade krogar i Stockholm, såsom Djuret, Tak och UNN och har erfarenhet som lärling från de trestjärniga restaurangerna Per Se i New York, Manresa i Californien och Amass i Köpenhamn.

Pris: 3 450 kr per deltagare inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

OBS! Vi reserverar oss för ev. ändringar beroende av smittläget.

Anmäl dig här!