Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Matlagningens fem grunder

Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och
fokusområden: kött, fisk, sås, grönsaker och dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.

Det går även bra att boka platser till varje enskilt kurstillfälle.

Kurstillfälle 1: Grunderna inom kött

  • Råvarukunskap om lamm, gris & nöt
  • Detaljstyckning & skärtekniker
  • Tillagningsmetoder för de olika styckningsdetaljerna
  • Genomgång av olika tillagningstekniker & temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter & varmrätter
  • Förberedelser av fonder inför kurstillfälle 3

Kurstillfälle 2: Grunderna inom fisk & skaldjur

  • Råvarukunskap om fisk & skaldjur
  • Filea & stycka rund- & plattfisk samt hantering av skaldjur
  • Genomgång av olika konserveringsmetoder så som rimning, gravning & rökning
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder & temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter & varmrätter
  • Förberedelser av fonder inför kurstillfälle 3

Kurstillfälle 3: Grunderna inom sås

  • Kunskap om olika buljonger & fonder
  • De franska kökets fem grundsåser
  • Genomgång av olika tekniker för redning
  • Kalla såser, dressingar & emulsionssåser
  • Smaksättning av kalla & varma såser

Kurstillfälle 4: Grunderna inom grönsaker

  • Råvarukunskap om grönsaker
  • Råvarukunskap om utvalda torkade baljväxter
  • Genomgång av olika konserveringsmetoder så som syrning & inläggning
  • Genomgång av olika tillagningsmetoder & temperaturer/ kärntemperaturer
  • Tillagning av olika förrätter & varmrrätter

Kurstillfälle 5: Grunderna inom dessert

  • Råvarukunskap om mejeri, ägg, choklad, frukt, bär & kryddor inom konditori
  • Råvarukunskap om gelatin, pektin & stärkelse
  • Genomgång av desserttekniker för kalla & varma desserter
  • Tillagning av mousse, cremeux, coulis, glass, sorbet, sufflé & söta degar
  • Tillagning av desserter anpassade för à la carte & fest


Datum: 12/3, 19/3, 26/3, 9/4 & 16/4
Föreläsare: Jesper Johansson (Kurstillfälle 1,2 & 5), Jenny Kvick (Kurstillfälle 3)
& Malidza Larsson (Kurstillfälle 4)
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.