Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Jimmy Lappalainen

”Restaurangakademien erbjuder en fantastisk möjlighet och plats till människor som vill utbilda och utveckla sig själva inom bland gastronomi.”

– Jimmy Lappalainen

Jimmy har arbetat inom restaurangnäringen i över 30 år. Arbetslivet har tillbringats många år i Sverige men också utomlands – Tyskland, Malta och Spanien men primärt i New York, USA där han jobbade 10 år varav många år som kökschef åt Marcus Samuelsson på Riingo och Red Rooster Harlem. Under sin tid i USA hade Jimmy äran att bära ansvaret för maten för President Barack Obamas första officiella statsmiddag i Vita Huset 2009. Hemma i Sverige har Jimmy jobbat hos Håkan Thörnström i Göteborg, varit både kökschef och Food & Beverage manager inom Nordic Choice Hotels på Clarion Hotel Post, Göteborg och Clarion Hotel Sign, Stockholm samt haft en kökschefsroll på Grand Hôtel Stockholm under 4 års tid. Idag är Jimmy konsult och arbetar med att utveckla och förbättra företag inom hotell- och restaurangnäringen.

Aktuell på Restaurangakademien med:
Amerikas mångkulturella kök
Modern bistromatlagning