Jimmy Lappalainen

”Restaurangakademien erbjuder en fantastisk möjlighet och plats till människor som vill utbilda och utveckla sig själva inom bland gastronomi.”

– Jimmy Lappalainen

Jimmy har arbetat inom restaurangnäringen i över 30 år. Arbetslivet har tillbringats många år i Sverige men också utomlands – Tyskland, Malta och Spanien men primärt i New York, USA där han jobbade 10 år varav många år som kökschef åt Marcus Samuelsson på Riingo och Red Rooster Harlem. Under sin tid i USA hade Jimmy äran att bära ansvaret för maten för President Barack Obamas första officiella statsmiddag i Vita Huset 2009. Hemma i Sverige har Jimmy jobbat hos Håkan Thörnström i Göteborg, varit både kökschef och Food & Beverage manager inom Nordic Choice Hotels på Clarion Hotel Post, Göteborg och Clarion Hotel Sign, Stockholm samt haft en kökschefsroll på Grand Hôtel Stockholm under 4 års tid. Idag är Jimmy konsult och arbetar med att utveckla och förbättra företag inom hotell- och restaurangnäringen.

Aktuell på Restaurangakademien med:
Amerikas mångkulturella kök
Modern bistromatlagning