• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SOMMELIERUTBILDNING STEG I

Sommelierutbildning i Stockholm med internationell validitet

Boka här »

Restaurangakademiens sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier.

Sommelierutbildning – första steget

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Se detaljerat upplägg här »

Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3.

Lunch på plats

Du kommer inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck.

Vem är du?

Du arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. Studentintervju »

Omfattning

Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

Plats

Undervisningen sker på Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Vad kostar en sommelierutbildning hos Restaurangakademien?

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl. moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Klicka här om du vill delbetala kursavgiften. Obs! Detta måste göras innan du anmäler dig.

KOMMANDE KURSSTARTER SOMMELIERUTBILDNING STEG 1:
24 augusti 2021 (tisdagar)

Ladda ner schema här »

Anmäl dig här!