• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SOMMELIERUTBILDNING STEG I (WSET LEVEL 2)

Sommelierutbildning i Stockholm med internationell validitet

Boka här »

Restaurangakademiens sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier.

Utbildningen kommer att ge dig certifieringen WSET Level 2. Om du vill kan du läsa vår förberedande vinkurs ”Grunderna inom vin” som ger dig certifieringen för Level 1. Förkunskaper är däremot inget krav och under denna sommelierutbildning kommer du att lära dig allt det du behöver för att uppnå WSET Level 2.

Sommelierutbildning, WSET Level 2 – första steget

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Se detaljerat upplägg här »

Efter godkänd examination av det första steget i vår sommelierutbildning, innehar du WSET level 2 av den internationella certifieringen WSET (Wine and Spirits Education Trust). WSET level 3 uppnår du under sommelierutbildningens andra termin.

Lunch på plats

Du kommer inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Vår kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck. För dig som är nyfiken på att lära dig mer om hur man kan kombinera mat och vin, finns en kurs som fördjupar sig i just detta.

Vem är du?

Du arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt om vin – från druva till flaska, liksom att utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2. Studentintervju »

Omfattning

Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

Plats

Undervisningen sker på Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Vad kostar en sommelierutbildning hos Restaurangakademien?

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl. moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Klicka här om du vill delbetala kursavgiften. Obs! Detta måste göras innan du anmäler dig.

KOMMANDE KURSSTARTER SOMMELIERUTBILDNING STEG 1:
24 augusti 2021 (tisdagar)

Vanliga frågor

Vad är och vad gör en sommelier?

En sommelier är en expert på dryck med en betoning på vin. Sommelieren ska kunna behärska allt från vin, konjak och kaffe till vatten. En sommeliers roll är varierad. Personen ska vara ansvarig för varuinköp, sätta upp vinlistor och hitta lämpliga alternativ av dryck för kund.

Vad har en sommelier i lön?

Medellönen för en sommelier ligger på 25 400 kronor. Lönen kan komma att påverkas av flera olika faktorer, så som erfarenhet, ålder och vart i landet du jobbar.

Vem kan ta en sommelierutbildning hos Restaurangakademien?

Restaurangakademiens sommelierutbildningar passar dig som har ett stort intresse för vin och som vill utforska och ta din vinkunskap vidare till nästa nivå. För att börja på vår sommelierutbildning krävs inga förkunskaper – du kommer långt på din nyfikenhet och ditt engagemang.

Hur lång är en sommelierutbildning?

För att utbilda dig till sommelier hos Restaurangakademien får du gå kurser som varierar i längd. Du som läser steg 1 (denna kurs) har undervisning en heldag/vecka i 13 veckor. Om du vill läsa vidare och gå vår kurs för WSET level 3 (steg 2), har du undervisningen under en heldag/vecka under en 15-veckorsperiod.

Är denna sommelier-utbildning CSN berättigad?

Vår sommelierutbildning är idag inte CSN-berättigad. Vår YH-utbildning ”YH – internationell sommelier” är dock avgiftsfri och berättigar till studiemedel samt leder till 200 YH-poäng.

Vad är skillnaden mellan en sommelierutbildning och en sommelier-kurs?

Skillnaden på en vinkurs och en sommelierutbildning, är att en sommelier- eller vinkurs är kortare och under sex tillfällen, medan en full utbildning är en heldag i veckan under 13 veckor med mer och fördjupande innehåll.

Ladda ner schema här »

Anmäl dig här!