Asiatisk streetfood

Upptäck den smakrika och färgstarka världen av asiatisk streetfood under den här kursen! Vi tar dig med på en kulinarisk resa genom de livliga gatorna i Asien och lär dig att skapa autentiska och smakrika rätter som imponerar på dina gäster.

Under vår kurs i asiatisk streetfood kommer du, under guidning av Claes Grännsjö att lära dig hemligheterna bakom några av de mest älskade rätterna från regionen. Vad sägs om perfekta steambuns, dumplings och vegetariska smårätter? Vi kommer även fördjupa oss i olika typer av tillbehör och såser som är välkända i det asiatiska köket. 

Dagens råvarukorg består av allt ifrån traditionella asiatiska smaksättare till mer oväntade råvaror Självklart med lite sött som avslutning.  

Claes kommer att guida dig genom de olika stegen i processen, från att välja de bästa råvarorna till att behärska de traditionella tillagningsmetoderna som ger varje rätt sin autentiska smak och karaktär. I gruppen kommer ni tillaga flera olika rätter som ni sedan äter tillsammans.  Oavsett om du är en erfaren kock eller en entusiastisk matälskare, är denna kurs perfekt för dig som vill lära dig att skapa läckra asiatiska gatumatskreationer från det myllrande gatulivet i Bangkok och Tokyo.

Ur innehållet

  • Asiatiska rätter och tillbehör
  • Råvaror
  • Tillagningsmetoder

Föreläsare: Claes Grännsjö
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.
Välkommen 16:30 för en enklare måltid innan kursen börjar.