Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och fokusområden: sås, grönsaker, fisk, kött, dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.
Grunderna inom sås
- Kunskap om olika buljonger och fonder
- De franska kökets fem grundsåser
- Genomgång av olika tekniker för redning
- Kalla såser, dressingar och emulsionssåser
- Smaksättning av kalla och varma såser
Grönsaker i fokus
- Råvarukunskap om grönsaker
- Råvarukunskap om utvalda baljväxter
- Genomgång av olika tillagningsmetoder
- Tillagning av olika rätter och smakkombinationer
Grunderna inom fisk
- Råvarukunskap om fisk
- Filea och stycka rund- och plattfisk
- Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
- Tillagning av olika rätter och smakkombinationer
Grunderna inom kött
- Råvarukunskap om gris & nöt
- Detaljstyckning och skärtekniker
- Tillagningsmetoder för de olika styckningsdetaljerna
- Genomgång av olika tillagningstekniker och temperaturer/ kärntemperaturer
- Tillagning av olika rätter och smakkombinationer
Dessert
- Råvarukunskap inom konditori och dessert
- Genomgång av desserttekniker för kalla och varma desserter
- Tillagning av desserter anpassade för à la carte och fest
Datum:
Omgång 2 2025 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12 17:00-22:00 alla dagar
Omgång 1 2026: 21/01, 04/02, 11/02, 18/02, 04/03 17:00 – 22:00 alla dagar
(Välkommen 30 minuter innan kursstart för lite snacks innan kursen)
Föreläsare: Jenny Kvick, Jesper Johansson
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.