Pasta | ”Fatto a mano”

Denna tvådagarskurs är för dig som älskar Italiensk mat, i synnerhet pasta och det goda hantverket! Det finns mycket att lära av pastan: noggrannhet, uthållighet och tålamod. Modet att försöka om och om igen utan att ge upp. Likaså finns det mycket att lära i konsten att göra pasta – Fatto a mano, helt för hand. Degen är grunden för all god pasta och under handledning får du möjlighet att träna på att kavla, knåda och kavla!

I vår pastakurs lär du dig noggrannhet i råvaruval och det genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg. Du kommer få öva på hur att kavla pastadegen för hand med en italiensk kavel (Mattarello), göra fylld och ofylld pasta samt hur du kan tillämpa ditt hantverk i ett modernt restaurangkök. Olika recept och tekniker kommer att praktiseras och du får möjlighet att lära dig en mängd olika pastasorter, så som tortelloni, fagottini, farfalle, ravioli och garganelli. Kursen är uppbyggd som en workshop under handledning vilket gör att du får möjligheten att öva och repetera pastamakandet inom en ganska snar tidsram och ”få in den rätta känslan” i händer och ögon. Du kommer även lära dig om hur du förbereder och förvarar färsk pasta. Som avslutning samlas vid kring en pastamåltid där vi jämför skillnaden mellan olika pastasorter, givetvis med ett klassiskt rött vin i glasen!

Föreläsare: Helena Törnblom, Sfoglina, Pastahantverket
Övrigt: I priset ingår lättare tilltugg innan kursen (anslut gärna 16.30), förkläde, digitala receptkompendium och dryck.