Weronica Brüde

weronica Brüde

Uppväxten på landsbygden utanför Örebro, omgiven av natur och bönder, har format en djup passion för hållbarhet och kvalitet hos Weronica, kock på Restaurang Tullängen. Denna idylliska bakgrund, med lek i skogen och cykelturer till sjön, har planterat ett starkt miljömedvetande som genomsyrar hennes arbete.

Nu arbetar hon som stolt kock på Restaurang Tullängen, en av Sveriges mest hållbara skolrestauranger. Här kombinerar hon kreativ matlagning med hållbarhetsutveckling för att leverera högkvalitativa måltider till eleverna. Hon ansvarar för inköp av råvaror, noga utvalda för att vara säsongsanpassade, närproducerade och ekologiska. Hennes specialområde är den växtbaserade kosten, där hon ser möjligheter istället för problem och ständigt utvecklar nya, hållbara lösningar.

På Restaurangakademien föreläser hon om hur man driver en hållbar skolrestaurang och håller budgeten samtidigt som man använder schyssta råvaror. Hennes kurs erbjuder en blandning av inspiration och praktiska tips för att skapa matglädje och goda resultat i köket. Hon visar hur kreativitet kan omvandlas till fantastiska måltider som inte bara är näringsrika utan också klimatvänliga.

Att gå hennes kurs innebär en djupdykning i hållbar matlagning där du får lära dig att arbeta med säsongsbaserade råvaror och maximera deras användning. Med en passion för att bevisa att det går att servera god, hållbar mat i en skolrestaurang, inspirerar hon andra att tänka kreativt och hållbart i sin matlagning.

Aktuell på Restaurangakademien med:

Modern matlagning för skolrestauranger