Modern matlagning för skolrestauranger

Har du någonsin undrat hur en av Sveriges mest hållbara skolrestauranger arbetar? Nu har du chansen att lära dig från experterna själva. Kockarna Kajsa Siggesson och Weronica Brüde kommer att guida dig genom en kurs som inte bara handlar om att laga mat, utan om att skapa en verklig matglädje i skolköket.

Varför delta?

Under kursen kommer du att få ovärderlig inspiration för att lyckas i storkök. Genom praktiska övningar och samarbete kommer du och ditt team att förbereda en klassisk ”Restaurang Tullängensbuffé”. Men kursen handlar inte bara om matlagning – du kommer också att lära dig viktiga koncept som menyplanering, mise en place och skapa en harmonisk meny som tilltalar alla utan specialkost.

Vad ingår?

  • Hållbar matglädje: Utforska hur matglädje och hållbarhet går hand i hand för en mer meningsfull matupplevelse.
  • Planering är A och O: Lär dig vikten av noggrann planering för att lyckas i köket och hantera stora mängder mat.
  • Menyplanering och Mise en Place: Få verktygen för att planera och förbereda måltider effektivt och smidigt.
  • Mångsidiga menyer: Skapa menyer som harmonierar och tilltalar alla, med fokus på säsongsbetonade sallader och möjligheten att byta ut kött mot baljväxter för en mer hållbar kost.
  • Kreativ inspiration: Låt dig inspireras av olika råvarukorgar, smaker och upplägg för att skapa nya och spännande rätter.
  • Kunskap om köttsubstitut: Lär dig hur du kan ersätta en del av köttet med baljväxter och andra vegetariska alternativ för en mer mångsidig meny.
  • Kreativa upplägg: Utforska hur kombinationer och presentation kan göra stor skillnad för matupplevelsen.

Om kursledarna

Både Kajsa och Weronica är skickliga kockar. Kajsa vann Årets Skolkock 2023 och kan titulera sig som det fortfarande. Kajsa är en färgstark och vågad i sin matlagning och Weronica kör på säkerhet. Båda är smaksäkra och fantastiska på att göra nya recept och nya maträtter inte minst inom den vegetariska genren och deras maträtter är alltid inbjudande, en fröjd för både gom och öga. De har båda ett stort intresse för hållbarhet både vad det gäller odling och djurhållning.

Föreläsare: Kajsa Siggesson och Weronica Brüde
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.