Kajsa Siggesson

Kajsa Siggesson

Kajsa, med en uppväxt präglad av närheten till jordbruk och djur, har alltid haft ett starkt engagemang för djurvälfärd och hållbarhet. Idag är hon kock på Tullängsgymnasiet i Örebro, där hon arbetar med att leverera högkvalitativa måltider med 97% KRAV-/ekologiska och säsongsbetonade råvaror. Trots en stram budget uppnår hon och hennes team imponerande resultat, med över 60% svenska råvaror.

Hon kan också titulera sig Årets Skolkock 2023 i Whiteguide Junior.

På Restaurangakademien föreläser Kajsa om hur man skapar matglädje och möter gästers behov och förväntningar. Hon betonar vikten av att göra aktiva val med grönsaker och att stödja svenska bönder och lokala producenter. Det kommer också handla om att minska matsvinn och att skapa näringsrika måltider som främjar hälsa. Hon fokuserar på att skapa recept med råvaror som passar verksamheten och att bygga en hållbar arbetsmiljö.

Kajsa brinner för att göra skillnad för framtida generationer. Hon tror på att göra små justeringar i vardagen för att skapa hållbara val och förbättringar. Genom att sprida kunskap och samarbeta med andra, strävar hon efter att utveckla nya maträtter för skolluncher som håller hög kvalitet, både inom och utanför skolans väggar.

Aktuell på Restaurangakademien med:

Modern matlagning för skolrestauranger