För fransmannen är omsorgsfullt och vällagat en självklarhet, på restaurang såväl som hemma. Den franska bistromaten har en given plats i världens stora restaurangstäder: smakrik, vinvänlig och alltid med råvaran i fokus.
Under tre dagar får du fördjupa dig i fransk matlagning och följa en kulinarisk resa genom landets olika regioner. Från den saltstänkta Atlantkusten och Normandies gröna landskap, via Bourgognes mustiga inland, till Medelhavets soliga syd. Kursen lyfter fram regional matfilosofi, klassiska tekniker och råvaror som format Frankrikes gastronomi.
Den här kursen ger dig en helhetsbild av Frankrikes kök. Du får förståelse för hur klimat, geografi och traditioner påverkat landets matkultur.
Dag 1 – Norr & Atlantkusten
Första dagen fokuserar vi på Normandie och Bretagne. Det här är regioner där havet, betesmarkerna och jordbruket spelar huvudrollen. Vi kommer utforska hur klimat och kustliv påverkar både råvaror och tillagning.
Dag 2 – Mitt i Frankrike
Under andra kurstillfället fokuserar vi på inlandet; Bourgogne, Loire och centrala Frankrike. Här står jorden och terroiren i centrum. Fokus ligger på råvarornas kvalitet och traditionella metoder som byggt upp fransk gastronomi i generationer.
Dag 3 – Sydfrankrike
Sista dagen går resan till Provence och Medelhavet. Här präglar klimatet smakerna. Vi kommer fokusera på hur det sydfranska köket bygger på enkelhet och tydliga smaker där råvaran står i fokus.
Föreläsare: Julius Wallmo
Datum: 8/3, 15/3 och 22/3
Tid: 9:30-15:30
Övrigt: I priset ingår förkläde, digitala receptkompendium, råvaror och dryck.