Karin Franssons mentorprismottagare

Ta del av tidigare vinnarmotiveringar av samtliga stipendiemottagare av Karins Franssons mentorpris:

2022 – Sayan Isaksson, Nour, Stockholm

Sayan Isaksson är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön och på så sätt skapar en bra plattform i sina kök där varje person kan utvecklas. Sayan har under många år bidraget till att dela med sig av sin kunskap på ett föredömligt sätt och också motiverat kvinnliga kockar att till exempel tävla för att utmana sig själva och utvecklas inom kockyrket.

2021 – Jenny Roshage-Theander, Näsby Slott, Stockholm

Jenny Roshage-Theander är en förebild för kvinnor i köket, en glädjespridare med ett brett kunskapsregister inom restaurang. Hon är en integrerande och tillgänglig ledare som stöttar sin personal. Jenny Roshage-Theander arbetar ödmjukt i det tysta med sitt mentorskap, hon peppar och lyfter framför allt unga i branschen.

2019 – Ulrika Brydling, Brydlings, Stockholm

Ulrika Brydling har genom sin gedigna kunskap och sitt positiva sätt fått många unga kvinnliga kockar att utvecklas och våga ta för sig. Hon är en mentor och förebild som var tidig med att arbeta med hållbarhet, samt har genom åren skapat ett naturligt nätverk för unga kvinnliga kockar.

2018 – Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm

Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär.

2017 – Pernilla Lundberg, Stockholm

Pernilla Lundberg är en inspirerande förebild med stor kunskap och erfarenhet inom yrket. Som mentor delar hon med sig av sin kunskap till branschens unga och som förebild leder hon en hållbar väg till en karriär inom kockyrket.

2016 – Lina Ahling, Feldts Bröd & Konfekt, Halmstad

Lina Ahlin har trots sin ungdom stor erfarenhet. Lina Ahlin är en mycket driven kock med höga ambitioner och stort mod. Hon är en inspirerande förebild och mentor för många unga kockar.

2015 – Marie Skogström, Mat & Vin i Slottsparken, Malmö

Marie Skogström har ett brett spektrum i sin matlagning, hon hanterar både det varma och det kalla köket på ett elegant och föredömligt sätt samtidigt som hon är konditor. Utöver detta är hon en kreativ företagsledare och entreprenör.

2014 – Frida Ronge, Tak, Stockholm

Frida Ronge är en motiverande och inspirerande chef. Hon är innovativ och mycket duktig på att ta tillvara närproducerade råvaror. Frida Ronge vågar ta den klassiska matlagningen samt sitt chefskap till en ny nivå.

2013 – Katarina Westlund, kocklärare vid Dackeskolan, Mjölby

Katarina är en engagerad mentor, en positiv förebild och en inspirationskälla för elever och kockar. Hon hjälper unga kockar att nå sina mål genom att dela med sig av sin stora kunskap och sitt brinnande intresse för mat.

2012 – Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Karin Fransson har en unik förmåga att som mentor och chef få sina anställda att växa. Hon har även under sina rekordmånga år i juryn för Årets Kock stöttat och utvecklat många unga kockar. Därför var det ett självklart val att hon skulle bli den första mottagaren av detta pris och även att priset skulle namnges efter henne.