• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Inspirationsutbildning med Uppvidinge Kommun!

november 5, 2018 Posted by

Med jämna mellanrum gör vi så kallade skräddarsydda utbildningar där vi i samråd med uppdragsgivaren anpassar en utbildning efter kundens behov och utbildar på plats hos dem.

På höstlovet var det dags för en ”Inspirationsutbildning för offentlig måltidspersonal” för Uppvidinge Kommun i Åseda, norr om Växjö. Under två dagar utbildades kökspersonalen från olika skolor och äldreboende av vår storköksutbildare Michael Bäckman, kökschef från Annerstaskolan i Flemingsberg. Michael har tidigare erhållit bland annat Arla Guldko och är en populär föreläsare och inspiratör inom vårt kursutbud för Offentlig Gastronomi.

Syftet med kursen var att ge kökspersonalen inspiration och nya tankesätt inom matlagning från grunden. Till exempel genom att ge personalen kännedom om nya råvaror, föreslå arbetsrutiner som underlättar matlagningen och att inspirera personalen till att hitta nya arbetssätt.

Förmiddagen ägnades åt föreläsning och diskussioner och eftermiddagen tillbringades i köket. Gruppen delades in i mindre grupper som fick några recept var av olika sallader, röror och bröd att tillaga. Med energi och entusiasm tog man del av det stora utbudet av olika grönsaker, frukter och övriga råvaror för att sedan presentera en härligt färgsprakande buffé av nya rätter.

För många var det nya smaker, råvaror och idéer som presenterades under denna dag och detta gav oss mersmak att sprida denna lyckade inspirationsutbildning vidare ut i landet!

Här är ett exempel på vad vi lagade:

Coleslaw på gurka och lime (10 portioner)
1,5 kg färsk gurka
1 kg savoykål
0,5 kg crème fraiche
3 st färska limefrukter
500 g svenska linser
salt

Kärna ur och snedskär gurkan
Strimla savoykålen
Cesta och pressa limefrukten
Koka linser
Blanda allt

Jenny Hagberg, Restaurangakademien

Läs mer om vårt utbud för offentlig gastronomi här!Kommentarer