Kaiseki – asiatisk matlagning, 4 dagar

Följ med på en smakresa genom Asien! Under fyra kvällar utforskar vi hur olika asiatiska kök möts i en meny inspirerad av den traditionella Kaiseki, en japansk matlagningskonst som hyllar säsongens råvaror och balans i varje rätt.

Varje kurstillfälle har ett eget tema och avslutas med att vi tillsammans njuter av den mat vi har tillagat. Du får ta del av inspirerande demonstrationer, praktisk matlagning och mängder av tips direkt från kursledaren.

Kursupplägg

  • Tillfälle 1 – Smårätter & råa rätter
    Vi startar med fräscha smaker och eleganta upplägg, perfekta som förrätter eller del av en större måltid.
  • Tillfälle 2 – Ångat & kokt
    Lär dig tekniker som framhäver råvarornas rena smaker. Fokus på textur, precision och arom.
  • Dag 3 – Grillat, sallad & grönt
    Kvällen bjuder på kontraster mellan varma och friska inslag. Vi grillar, kombinerar med fräscha tillbehör och lyfter säsongens grönsaker.
  • Dag 4 – Ris, buljong, stekt & friterat
    Kursen avslutas med kraftigare smaker och fylliga rätter. Vi arbetar med ris och buljonger som bas och kombinerar med stekta och friterade inslag.

Kursen passar dig som vill fördjupa din matlagning och lära dig asiatiska tekniker och smaksättningar. Oavsett om du lagar mat hemma eller jobbar i branschen får du med dig inspiration, hantverk och nya smakupplevelser.

Föreläsare: Johan Lindqvist
Datum: 14/4, 21/4, 28/4 och 5/5
Tid: 4 kvällar, 17:30-21:30
Övrigt: I priset ingår lättare tilltugg innan kursen (anslut gärna 17:00), förkläde, digitala receptkompendium och dryck.