Baka med jäst och surdeg

Vill du förstå grunderna bakom riktigt gott bröd och lära dig att baka med både jäst och surdeg? Under två intensiva och inspirerande dagar fördjupar vi oss i brödets värld tillsammans med en av Sveriges mest erfarna bagare, Adam Söderström.

Vi varvar teori med mycket praktiskt arbete och går igenom hela processen från råvara till färdigt bröd. Du får lära dig mer om surdeg, jäsning, degkörning, skållningar, smaksatta degar och vad som händer i ugnen under avbak. Vi pratar bakkemi, metodik och hur du kan justera för att nå bästa möjliga resultat oavsett om du bakar hemma eller i större skala.

Vi bakar med både jäst och surdeg och du får också prova att baka bröd i gjutjärnsgryta, ett smart och enkelt sätt att få till ett proffsigt bröd utan dyra redskap.

Adam Söderström har varit verksam bagare sedan 2011 och har bland annat ansvarat för produktionen på Bageri Petrus, vunnit Årets Bagare och tävlat (samt coachat) i Svenska Bagarlandslaget. Han är särskilt kunnig inom matbröd och uppskattad för sin förmåga att förklara processerna bakom varje moment på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.

Föreläsare: Adam Söderberg
Övrigt: I priset ingår förkläde och lunch. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs.