Niclas Wahlström

Niclas Wahlström är Executive Chef på Steam Hotel i Västerås, där han sedan starten har lett utvecklingen av hotellets restauranger och matkoncept. Med rötterna i det klassiska köket och blicken riktad mot framtiden kombinerar han tradition med innovation på ett sätt som gjort honom välkänd både i Sverige och internationellt.

Tidigare var han köksmästare på anrika Den Gyldene Freden i Stockholm, en av världens äldsta restauranger. Niclas har också medverkat i flera prisade kokböcker och stått bakom två Nobelmiddagar, där han ansvarade för både förrätt och varmrätt. Han har gjort gästspel i bland annat Vietnam, Malaysia, Schweiz och runtom i Europa alltid med ett fokus på kvalitet, smak och hantverk.

För Niclas börjar den bästa maten i naturen. Han är en passionerad jägare och fiskare som hämtar inspiration från skog, sjö och trädgård. Med stor respekt för råvaran och ett sinne för detaljer skapar han matupplevelser som både överraskar och berör.

Niclas är aktuell på Restaurangakademien med:

Nose to tail
Det vilda smörgåsbordet