• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Telefon 08-788 03 60
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

RESTAURANGMATLAGNING FÖR HEMMAKOCKEN 1.0

Kursdatum:
söndag 19:e november 2017, kl 9.30-16.00
lördag 13 januari 2018, kl 9.30-16.00

Kursinnehåll:
Under den här kursen kommer Magnus att ta dig genom de tekniska finesserna som underlättar och förbättrar det dagliga arbetet i köket. Här får du lära dig hur du bygger upp en rätt med olika komponenter. Att använda dig av vissa tekniska hjälpmedel men även hur gästen upplever rätten som helhet. Vi tittar på hur du bygger upp en trerätters meny och vad man ska tänka på. Tillsammans kommer ni att med teknikens hjälp laga mat, från råvara till färdig rätt. Vi kommer att gå igenom de olika basteknikerna som grilla, röka, halstra, lågtemperatursteka, fixera, tryckkoka etc. Vi tittar också på olika desserters uppbyggnad och går igenom glass, sorbet, brulée, konditorcreme, inkokning etc.

Bered dig på en dag fylld av inspiration och kreativitet tillsammans med Magnus Albrektsson!

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!